Лятна програма на БНТ1

5 юли 2022 | 11:54 Дачев
Любими сериали, детски и документални филми се завръщат - веселата компания от „Клиника на третия етаж“, приключенията на „Румбата, аз и Роналдо“, политическият трилър „Четвърта власт“, много филмови заглавия от месец юли 2022 г.
 
Вълнуващо филмово лято очаква зрителите на БНТ. Докато екипите на предаванията „100% будни“, „Култура БГ“, „България в 60 минути“ и „Последният печели“ излизат в лятна пауза, подготвяйки се да се завърнат през есента, малки и големи ще си припомнят любими филми и поредици.
 
Двучасовият детски слот със специална селекция от филми за малчуганите ще се излъчва всяка сутрин. Завръщат се и някои от най-хитовите и любими телевизионни сериали. Припомнете си неостаряващите приключения на веселата компания от „Клиника на третия етаж“ следобед, а всяка вечер - любими български сериали. Специално място в лятната програма на БНТ имат и документалните филми, които може да гледате всеки четвъртък и събота.
 
СЕРИАЛИ
 
От 7 юли, всеки делничен ден от 19:00 ч., времето е посветено на българските сериали. В селекцията зрителите ще видят „Църква за вълци“, „Жребият“, „На границата“, „Константин Философ“ и „Четвърта власт“.
 
От 18 юли всеки делничен ден от 16:30 ч. се завръща веселата компания в комедийния сериал „Клиника на третия етаж“.
 
ДЕТСКИ СЛОТ
 
От 18 юли гледайте „Благуните“, „Войната на таралежите“, „Васко да Гама от село Рупча“, „По следите на Капитан Грант“, „Ваканцията на Лили“ и „Златно сърце“.
 
От 6 август, всяка събота и неделя от 08:00 до 11.00 ч. малчуганите ще си припомнят „Румбата, аз и Роналдо“, „Случаят Кюри“, „Островът на сините птици“, „Слънце на детството“ (1981), „Резерват за розови пеликани“ (2003), „Легенда за белия глиган“ (2004), „Синята птица“ (1998), „Рицарят на бялата дама“, „Светулки в морето“ (1988), „Птицата“ (2003) и „Веселите музиканти“ (1985).
 
ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ
 
От 2 юли, всеки четвъртък от 21:00 ч. и в събота от 19:00 ч. зрителите могат да видят избрани документални филми. Сред тях са разказът за непопулярната страница в историята на България около Втората световна война - „Второто освобождение“, за сраженията по време на Първата световна война в „Белите орли“ (2020); за изобретателя на първия български хеликоптер в „Икар от Кочериново“; „Изповед с музика“ (2022) - за челиста Анатоли Кръстев; „Коридори на съдбата“ (2020) – филм за Васил Стоев, разказващ за живота и творчеството на големия български художник; „Мълчание с достойнство“ за българските кинорежисьори Ирина Акташева и Христо Писков, както и филмите „Сантиментална история“ и „Асен Пейков - българинът от Рим“ (2009). 
 
ИГРАЛНО КИНО
 
От 24 август до началото на месец септември с начален час 10:00 ч. ще се излъчат игралните филми „Здравей, бабо“ (1991), „Деца играят вън“, „Куче в чекмедже“, „Мигове в кибритена кутийка“, „Йо-хо-хо“, „13-ата годеница на принца“, „Таралежите се раждат без бодли“, „Принцът и просякът“, „Племенникът чужденец“.