Кастинг

Риалити формат под мотото "Влез в сериала", търсещ таланти за българското кино. По идея на Атанас Колев (продуцент), Ростислава Генчева (журналист) и Георги Тошев (продуцент). Водещи - Деян Донков и Ива Гочева.

Форматът търси 10 нови лица, които участват в актьорско съревнование. Само един от участниците ще спечели голямата награда – роля в в третия сезон на сериала „Под прикритие”, който БНТ ще продуцира през 2012 г.

Освен зрелищно и забавно, предаването ще разкаже по ефектен начин истинската история на българското кино, ще срещне зрителите с българските кинозвезди и ще припомни култови филмови сцени. "Кастинг" ще провери артистичните качества на участниците, като ги преведе през историята с най-емблематичните български актьори, режисьори и оператори. За работа и оценка на избраните десет се ангажират популярни и любими имена от сцената и екрана. Кандидатите за роли в новия сериал ще имат шанса да се снимат във възстановки на култови сцени от български филми и да си партнират с истински звезди.

Кастингите за риалити шоуто "Кастинг" са от 10 до 20 януари 2012 г. в 5 града (Велико Търново, Варна, Бургас, Пловдив и София). За участие се допускат лица между 16 и 50 години - както непрофесионалисти, така и професионални актьори.
Изборът на финалисти измежду всички явили се участници се прави от "голямо жури" в състав от 6 души: Боряна Пунчева (актриса, режисьор и ръководител на СТФ "Екран"), Владимир Пенев (актьро), Димитър Коцев-Шошо (писател и режисьор), Яна Борисова (сценарист), Снежина Петрова (актриса и преподавател) и Атанас Христосков (режисьор).
"Голямото жури" подбира 15, от които "специално жури" ще ги оценява по време на живите предавания и ще избере 10, които ще се състезават за победа. Специалното жури се състои от Цветана Манева (актриса и преподавател), Захари Бахаров (актьор) и Емил Христов (оператор и режисьор).

Трима от "голямото жури" ще работят денонощно с финалистите от кастингите, за да ги подготвят за задачите, с които ще се представят за оценка пред зрителите и "специалното жури". Сред предизвикателствата е заснемането на съвременни възстановки на сцени от български филми.

В рамките на 17 епизода „Кастинг” ще покаже процеса на търсене и намиране на ново лице за българското кино и ще представи актъорската професия - цената на успеха и безпощадната конкуренция. Публиката ще стане свидетел на оформянето на таланта по време на стреса от усилията, които трябва да положи в реално време и конкурентна среда, на личните взаимоотношения между талантливи личности, на големия успех или провал, на болките и щастието по пътя към успеха.

Уеб сайт: casting.bnt.bg

От 6 февруари до 1 април 2012 г. по БНТ1 (от 7 февруари 2012 г. и по БНТ Сат).

ИЗБРАНО