Командарев впечатлен от играта на участниците в ”Кастинг”

27 март 2012 | 15:11 Дачев
Петима финалисти остават в съревнованието до финала в неделя, 1 април; последен епизод - в петък от 22 ч.

На вчерашното 90-минутно издание на "Кастинг" на живо, SMS-гласуването на зрителите реши на елиминации да отидат Наталия Цекова и Анна Симова, а журито избра да отпадне Анна.
 
В момента тя учи актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ, миналата година получи стипендия от Съюза на артистите, участва с епизодична роля в първия сезон на сериала „Под прикритие”. Анна изживя отпадането си драматично и както самата тя сподели, мечтата й е да получи голяма роля.
 
Режисьорът Стефан Командарев беше специален гост в журито на „Кастинг”, чийто филм „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” бе на крачка от номинация за „Оскар”. Виждайки актьорската игра на участниците, той остана впечатлен и каза, че би намерил роли за всички тях, тъй като са очарователни, талантливи и се справят прекрасно със задачите си. 
Актьорски съвети по време на репетициите участниците получиха от голямата звезда на българското кино – Христо Мутафчиев. Предизвикателството пред младите актьори във вчерашния лайф бе да представят екранизации на сцени от литературните класики „Авантаж”, „Бялата стая”, „Лора от сутрин до вечер” и „Прокурорът”. 

* * * * * * *
 
На 1 април от 20:45 ч. по БНТ1 риалити форматът „Кастинг” ще завърши с драматични сцени от български филми, а финалистите ще си партнират с актьорите Ирена Милянкова, Александър Сано и Ани Пападополу.
 


ИЗБРАНО