Големият избор

ТВ риалити шоу, разработено съвместно с Центъра за либерални стратегии и Алфа рисърч по формата на предаването "The Next Big Leader" на канадската телевизия CBC.

БНТ предложи на младите хора (18 - 25 години) да заснемат видеообръщение с тяхна „Идея за България” (в рамките на 3 минути), което да изпратят на mynews@bnt.bg до 24 март 2009 г. Материалът е придружен от име, кратка автобиография и e-mail за обратна връзка. В предложението се казваше: "Имаш добра идея, дори велика идея. Ако си убеден, че тази идея ще работи най-добре в България, ако си готов да разгласиш и защитиш идеята си, ако притежаваш находчивост, вдъхновение, харизма, ум и лидерски качества, то тогава точно ти си подходящ да участваш в „ГОЛЕМИЯТ ИЗБОР”. Кандидатите трябва да са с българско гражданство и да не заемат изборна длъжност.


Одобрените кандидати стават участници в телевизионния проект, участват в предавания и могат да спечелят специално подготвено пътуване до Брюксел.


Екипи на Регионалните телевизионни центрове в Русе, Благоевград и Пловдив подпомагаха заснемането на обръщенията. Предаването има свой профил в социалната мрежа Facebook - на интернет адрес http://www.facebook.com/profile.php?id=1567714079 могат да се качват видео клипове, да се спори с хората, които вече са качили своите клипове, да се качат клипове в отговор на други клипове.

Уеб сайт на предаването: http://bnt.bg/bg/productions/about/101/golemijat_izbor

От 15 април 2009 г. по Канал 1 (БНТ).
От 13 май 2010 г. по БНТ1 - сезон II.

ИЗБРАНО