„Изборът на България: Въпрос на парламент“ по NOVA

1 октомври 2022 | 10:27 Дачев
След едва осеммесечния живот на 47-ото Народно събрание и вота на недоверие през август, България отново се намира на прага на парламентарни избори. На 2 октомври 2022 българските граждани ще решат кои да бъдат управляващите партии, а телевизионният ефир и дигиталните платформи на Нова Броудкастинг Груп ще предложат обективна журналистика, достоверна информация, прецизни анализи и точни прогнози. 
 
Доказаните журналисти на NOVA ще проследят отблизо случващото се през целия изборен ден в специални формати и новинарски емисии. Репортажни екипи ще се включват директно от цялата страна и чужбина с актуална информация и коментари за значимите събития в реално време. 
 
Старт на изборния ден в 6.50 ч. ще даде форматът „Изборът на България“ в „Събуди се“. 
Негови водещи ще бъдат Анна-Мария Конова и Христо Калоферов, който ще разговаря със своите събеседници в изнесеното студио на NOVA. Предстоят срещи с редица ексклузивни гости и преки включвания, а журналистът на NOVA Румен Бахов, в качеството си на политолог, ще представи по-нетрадиционен прочит на случващото се в утрото на парламентарните избори. 
 
Водещ на емисиите новини в специалния сегмент „Изборът на България“ в „Събуди се“ ще бъде Даниела Тренчева.
 
Новините на NOVA с водещи Ани Салич и Николай Дойнов ще обобщят най-значимите теми с актуална информация и репортажи в удължена едночасова информационна емисия в 12:00 ч. След това новините на всеки кръгъл час продължават по NOVA NEWS.
 
„На фокус: Изборът на България“ започва от 15:30 ч. с водещ Лора Крумова. Качествената журналистика по NOVA в следобедните часове ще продължи с включвания от България и чужбина, любопитни събеседници, репортажи и социологически анализи. 
 
Кои ще бъдат партиите, които ще управляват България, ще стане ясно във вечерното изборно студио „Изборът на България: Въпрос на парламент“ с Мира Иванова и Виктор Николаев, което стартира в 17:30 ч. С тях ще бъде и журналистът Николай Дойнов от електоралния център, където ще бъдат обявени резултатите от вота. 
 
Първите коментари на политическите партии, интересни анализи, богата палитра от коментатори и абсолютно нов подход в представянето на изборния резултат очакват зрителите във вечерното изборно студио на NOVA. 
 
Веднага след като първите резултати станат ясни, журналистите на медията ще бъдат готови да покажат на зрителите възможните бъдещи коалиции и мнозинства, защото всичко е въпрос на парламент.

* * * * * * *

Прочетете за изборния ден по другите национални телевизии - по bTV, по БНТ1 и по Bulgaria ON AIR.