Изборите по БНТ

29 септември 2022 | 16:06 Дачев
На 2 октомври, неделя, БНТ ще излъчи специална програма, с която ще осигури на зрителите пълномащабно и детайлно отразяване на предсрочните парламентарни избори от над 53 точки в страната и света. През целия ден, както и в изборната нощ, дирекция „Новини и актуални предавания“ на обществената телевизия ще осъществява специални студиа и преки предавания, за които ще допринасят най-добрите екипи от водещи, репортери, оператори, режисьори, монтажисти, звукорежисьори и инженери.
 
Още с откриването на изборния ден и отварянето на избирателните секции – в 6:55 ч. – е началото на специалното издание на сутрешния блок „Избори 2022: Денят започва“ с водещи Георги Любенов, Христина Христова и Симеон Иванов, които ще покажат как се събужда България в изборния ден, къде гласуват лидерите на политическите партии и коалиции, както и какви са първите им коментари и реакции за организацията на изборния процес.
 
В 15:20 ч. по БНТ1 започва специалното предаване „Избори 2022: България избира“ с водеща Мариана Векилска. Как гласува България – от столицата до избирателните секции в най-отдалечените населени места в страната, какво вълнува обикновените хора, които отиват до урните за пети път в рамките на 17 месеца – кореспондентите на БНТ ще разкажат на живо. 
 
Веднага след това, в 16:30 ч. водещата Мая Костадинова ще посрещне зрителите в студиото на специалното издание на предаването „Избори 2022: Избери сега“. Прогнози преди първите резултати, как гласуват българите зад граница, по какъв начин войната в Украйна и глобалните кризи се отразиха на изборите у нас, както и какви решения за изход от тези кризи предлагат политическите партии и коалиции, които участват в изборите на 2 октомври.
 
През целия ден извънредните новинарски емисии „По света и у нас“ – в 7:00, 8:00, 9:00, 10:00, 12:00, 15:00 и 18:00 ч. – ще обобщават и показват всичко важно в хода на изборния ден.
 
* * * * * * *
 
В 18:40 ч. в ефира на БНТ 1, както и на живо във всички онлайн канали на Българската национална телевизия започва „Избори 2022: Вашият глас“ с водеща Добрина Чешмеджиева.
Специалният формат ще събере заедно политици, експерти, социолози, политолози, популярни личности от различни сфери на културния живот в България с граждански позиции, които се чуват в обществото, студенти по политически науки, политически инфлуенсъри и др.
 
Директно от напълно обновеното и високотехнологично Студио 5 на БНТ точно в 19:30 ч. водещите Бойко Василев и Аделина Радева ще поставят началото на „Избори 2022: Резултатът“. 
 
Специален софтуер, иновативни графики и модерна добавена реалност ще покажат най-точно и бързо на зрителите първите данни от екзит пол проучванията и резултатите от паралелното преброяване на най-авторитетните социологически агенции „Алфа Рисърч“ и „Галъп интернешънъл“. 
 
В изборната вечерв ефира ще говорят политиците, които взимат решенията за бъдещето на България, онези, чиито думи отекват дълго, както и анализаторите.
Репортерите на обществената телевизия ще са навсякъде, за да уловят своевременно всичко, което се случва, след като стане ясен резултатът от предсрочните парламентарни избори.
 
Последни новини и специални репортажи, ексклузивно видео съдържание, лайв стрийм от всички важни събития ще бъдат на фокус през целия 2 октомври и в онлайн каналите на Българската национална телевизия – в новинарския сайт BNTNEWS.BG и в мобилното приложение BNT NEWS, чрез които потребителите в интернет ще могат да се информират бързо, лесно и удобно, докато използват своите мобилни устройства или са в движение.
 


ИЗБРАНО