Даниела Лалова ще води ”Отблизо” от сезон 11

27 август 2021 | 16:00 Дачев
Титулярката Боряна Граматикова излиза в отпуск по майчинство
 
На 12 септември 2021 г. от 11:00 часа стартира XI сезон на „Отблизо“ по БНТ1. Предаването ще е с нов водещ. Боряна Граматикова е в очакване на своята първа рожба, заради което отстъпва мястото си на Даниела Лалова, която зрителите познават от ефира на „Култура.БГ“. През последните три години Лалова е един от основните репортери на единственото предаване за култура в родния ефир. 
 
Освен ново лице на „Отблизо“, Даниела е и един от най-младите водещи в БНТ. Тя наскоро завърши Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ „Св. Климент Охридски.”
 
И през новия тв сезон, екипът на „Отблизо” ще запази практиката си да поглежда от хубавата страна на живота, да вижда хората, които вдъхновяват и да показва истории, които служат за пример. От есента в предаването влизат две нови рубрики. 
- „Изчезващият ХХ век” ще въвлече зрителите в една своеобразна разходка в миналото, като им открехва вратата към позабравения свят на предмети, които са били популярни навремето и са заемали централно място в живота на хората. За някои тези петминутни филмчета ще бъдат носталгични, за други - образователни. 
- От рубриката „Небивалици” ще научаваме за хора с нестандартни хобита, изумителни способности и неочакван начин на живот. 
 
Харизматичната Мира Добрева ще има запазено място в „Отблизо“. Със своя непрестанен хъс да изследва различните етнографски групи, традиции и обичаи на нашата страна, Мира ще продължи да показва срещите си със столетниците на България.
 
Предаването е всяка неделя от 11:00 ч. по БНТ1.


ИЗБРАНО