Световното по волейбол и по баскетбол от утре

29 август 2014 | 16:41 Дачев
28 мача от Световното първенство по волейбол за мъже и 23 мача от Световното първенство по баскетбол - по Нова ТВ, Нова Спорт и Diema
 
Мексико е първият отбор, срещу когото ще се изправят момчетата на Пламен Константинов на започващото утре Световно първенство по волейбол за мъже в Полша. Първият двубой на националите ни българските зрители ще могат да проследят пряко в ефира на Диема на 1 септември от 17.30 ч. 
 
Общо 28 са срещите от шампионата, които каналите на Нова Броудкастинг Груп ще излъчат, след като през юни медийната група спечели правата за телевизионно и онлайн излъчване на първенството. Така българските почитатели на волейбола ще станат свидетели на всички мачове на националите ни, както и на най-интересните и решителни двубои за достигане до големия финал и излъчването на новия световен шампион. 
 
* * * * * * *
 
В първата фаза зрителите ще могат да проследят всички 5 мача на трикольорите ни. След Мексико на 1-ви септември, волейболните ни надежди ще се изправят срещу Канада (3 септември, 14.00 ч. по Диема), Китай (5 септември, 14.00 ч. по Диема), Египет (6 септември, 14.00 ч. по Нова) и един от най-сериозните съперници – Русия на 7 септември, 21.15 по Диема. 
 
При успех, тимът на Пламен Константинов ще се класира за втората фаза на първенството, където ги очакват следващите четири двубоя. Тях родните зрители отново ще могат да проследят на живо по трите тв канала. 
 
Към Полша днес замина и специален екип, който ще следи най-важното от Световното първенство. В него са репортерът Антон Манолов и операторът Георги Найденов.
 
Всеки мач ще има и специално студио с водещ Йоана Гочева, където коментаторът Гено Даскалов и различни гости ще обсъждат представянето на отборите и хода на първенството. 
 
* * * * * * *
 
Успоредно с това от утре започва и Световното първенство по баскетбол в Испания.
То ще се излъчва пряко от Нова Спорт и Diema. Двата канала ще излъчат общо 23 двубоя, от които всички срещи от осминафиналите до големия финал.
 
Само в първата фаза от първенството, зрителите ще могат да видят общо 7 срещи, три от които на най-сериозния претендент и световен шампион –националния отбор на САЩ. 
 
В специално студио с водещ Борислав Борисов и коментатори Лъчезар Пройнов и Деян Веселинов ще получим анализ на случващото се на Мондиала.
 


ИЗБРАНО