TV7 спря ключови предавания (обн.)

27 юни 2014 | 19:25 Дачев
Промени в програмната схема на TV7

От понеделник, 30 юни, от програмата на TV7 падат ежедневното предиобедно токшоу "Усещане за жена" с Катето Евро и ежедневното коментарното предаване "Дневен ред" с Костадин Филипов.

Този уикенд, 28 и 29 юни, ще са последните издания на блока "Терминал 7" с всичките му предавания - "Съдът влиза", "Жените говорят",  "Ангел парк", "Пуснете водата", "Град на ангели" и "Игри на съдбата".
От следващия уикенд, 5 - 6 юли, ще се излъчват повторения на стари сериали, документални и игрални филми.
 
Падат още съботният таблоид на Николета Лозанова "Поверително от Н.Л." и неделното токшоу "Карбовски: Предаването".
 
Спират също така публицистичните предавания "Факторът Кошлуков" и "Пряка демокрация".
След последното си издание от 20 юни, "Оригиналът" с Иван Гарелов и Елена Йончева няма да се завърне в ефир.

* * * * * * * 

От програмата на News7 пък пада публицистичното предаване "Граждански контрол", с последно издание в понеделник по обяд. То е заменено с документалната поредица "Търсачи на митове".

Предаването "Градът" с Натали Трифонова ще бъде с намалена продължителност (от 50 на 30 минути).

От следващия уикенд се спира и предаването за култура "От другата страна" (събота) с автор и водещ проф. Мирослава Кортенска, както и икономическото предаване "Пин код" (неделя) с Пламен Юруков.

* * * * * * *

Ненадейните промени в предварително обявената програма предизвикаха различни слухове и коментари в медийната общност.

Само преди ден бе назначен нов директор "Новини и актуални предавания", Анатоли Стайков.


* * * * * * *

Ръководството на TV7, NEWS7, SUPER7 изпрати по-късно изявление, в което се казва:
 
"Във връзка с редица публикации и въпроси от медии относно финансовото състояние на TV7, NEWS7, SUPER7, ръководството на медиите заявява, че към настоящия момент е предприело всички необходими действия за защита на своите права и законни интереси.

По отношение на иска, подаден от Ноу Фрейм Медиа България за обявяване в несъстоятелност на TV7, бихме искали да ви информираме, че официалното становище на телевизията ще бъде предоставено на средствата за масова информация, след като юристите на телевизията се запознаят с молбата и доказателствата към нея, което към края на днешния работен ден не бе възможно поради спецификата на разглеждане на тези искове в СГС.

Обръщаме се към всички наши колеги, които вярват, че истината е ценност, която сме длъжни да защитим. 

В определени медии продължава да се тиражира целенасочена и преднамерена информация за състоянието на TV7 и програмните решения на мениджърския екип, която не отговаря на обективната истина. 

Уверяваме ви, че журналистите и служителите на TV7 продължават да работят професионално и обективно единствено за зрителите
."
 


ИЗБРАНО