Супер промяна

Риалити шоу за фитнес. Продуценти: „BC Media“ и „BodyConstructor“. Водещ - Владимир Банчев.

След кастинг на 4 етапа, измежду 200 кандидата до участие са допуснати 12. Те се занимават любителски с фитнес, но ще имат възможността да превърнат своето хоби в професия.

В 15 епизода трима треньори - Марина Декова, Кирил Танев и Румен Спецов - поставят пред фитнес любителите определени цели, които трябва да бъдат постигнати. Екип от независими съдии - Любомир Христов, Тони Шивачев и Пламен Христов - оценява постиженията на участниците и определят онзи от тях, който трябва да отпадне. До финала достигат 3 състезатели, които се борят за наградата – участие в националния шампионат по културизъм и фитнес редом с професионалистите.

Специални гости са някои от най-изявените български спортисти и специалисти.

Зрителите ще имат възможността да научат интересни истории за самите участници, които в рамките на проекта ще се изправят не само срещу своите противници, но и срещу самите себе си - показва се не само физическата подготовка на участниците, но и емоционалната; какво друго е необходимо освен диета и тренировка, как спортът променя психиката, ежедневието и нагласата към живота. Ще се проследят човешките истории на всеки от състезателите: хора, които ходят на работа от 9 до 6 вечерта, майки на 3 деца, които искат да изглеждат като фотомодели, млади момчета, които вместо в кафенета и дискотеки са избрали да прекарват свободното си време в тренировъчната зала, мъже и жени със свой бизнес или въобще без работа.

Екипът от специалисти се следи за правилното хранене на участниците, контролира приеманите от тях хранителни добавки, грижи се грижи за техния тонус и самочувствие и наблюдава техния физически прогрес.

При подбора на участниците основните критерии са свързани с реалистична преценка на възможностите на участника да постигне нужните резултати, за да излезе на професионалния подиум с перфектна форма само за 16 седмици; преценка на психическата издръжливост на кандидатите, тъй като постигането на безупречна форма е свързано - освен с активни тренировки - и с готвене по 2 часа на ден, хранене по 6-8 пъти на ден с точните храни и грамажи. Важен критерий за избора е и това, може ли участникът да послужи за пример на зрителите, има ли потенциал да мотивира други хора да живеят активно и здравословно.

Наградите:
1. Участие в Държавния шампионат по културизъм и фитнес редом с професионалистите.
2. Един от състезателите, избран от зрителите, получава титлата победител на предаването и печели "Голямата награда на зрителя".

От 24 август до 11 октомври 2016 г. по БНТ HD.

ИЗБРАНО