Фитнес риалити по БНТ HD: ”Супер промяна” от 24 август

17 август 2016 | 11:49 Гергана Мишева
Новото фитнес риалити "Супер промяна" стартира на 24-ти август по спортния канал БНТ HD

Всеки от участниците ще извърви трудния път към физическата трансформация, като спазва определен хранителен режим и тренира усилено под контрола на своя инструктор.

Трима треньори - Марина Декова, Кирил Танев и Румен Спецов - ще се изправят пред 16-седмично предизвикателство: да помогнат на 12-те риалити герои в проекта да променят своя живот и да вземат участие в Държавното първенство по културизъм и фитнес. Всеки от епизодите ще поставя пред фитнес любителите определени цели, които трябва да бъдат постигнати. През седмица екип от независими съдии ще оценяват постиженията на участниците и ще определят онзи от тях, който трябва да отпадне. Съставът на телевизионното жури включва инструктора по културизъм и шампион в категория над 100 кг - Любомир Христов, един от доайените на културизма в България - Тони Шивачев и неколкократния републикански шампион по класически културизъм Пламен Христов.

До финала на риалити формата ще достигнат трима състезатели, които ще се борят за наградата – участие в тазгодишния национален шампионат по културизъм и фитнес редом с професионалистите.

Екип от специалисти ще следи за правилното хранене на участниците, ще контролира приеманите от тях хранителни добавки, ще се грижи за техния тонус и самочувствие по време на проекта и ще наблюдава физическия им прогрес.

Зрителите на БНТ HD ще имат възможност да научат интересни истории за самите участници, които в рамките на проекта ще се изправят не само срещу своите противници, но и срещу самите себе си.

* * * * * * *

Водещ на първото телевизионно фитнес риалити е Владимир Банчев, а специални гости в предаването "Супер промяна" ще бъдат някои от най-изявените български спортисти и специалисти.

Всяка седмица ще бъдат излъчвани по два епизода - в сряда и в неделя.

* * * * * * *

Още за риалити формата:

Продуцент на „Супер промяна“ е „BC Media“ съвместно с „BodyConstructor“. В 15-те епизода на предаването 12 участници, които се занимават любителски с фитнес, ще имат възможността да превърнат своето хоби в професия.
 
Финалистите в „Супер промяна“ преминават  през труден кастинг. Над 200 участници участваха в първия тур на селекцията, а 50 от тях достигнаха до втори кръг. Големият броя участници наложи провеждането на предварителния подбор в два допълнителни етапа – първо експертите допуснаха до участие 24 претенденти, от които до телевизионния формат на състезанието са допуснати 12. Само трима от тях ще достигнат до финала през октомври, а един ще получи голямата награда на зрителя.
 
Официалното представяне на участниците в първото българско фитнес риалити зрителите ще видят на 24 август в първия епизод на предаването. Подборът на участниците  се извършва от треньорите, които в последствие ще ги подготвят (Румен Спецов, Марина Декова и Кирил Танев). Основните критерии, към които екипът се придържа в периода на кастинга, са свързани с реалистична преценка на възможностите на участника да постигне нужните резултати, за да излезе на професионалния подиум с перфектна форма само за 16 седмици; преценка на психическата издръжливост на кандидатите, тъй като постигането на безупречна форма е свързано - освен с активни тренировки - и с готвене по 2 часа на ден, хранене по 6-8 пъти на ден с точните храни и грамажи. Важен критерий за избора е и това, може ли участникът да послужи за пример на зрителите, има ли потенциал да мотивира други хора да живеят активно и здравословно.
 
Зрителите на  БНТ HD ще имат възможност да проследят човешките  истории на всеки от състезателите: хора, които ходят на работа от 9 до 6 вечерта, майки на 3 деца, които искат да изглеждат като фотомодели, млади момчета, които вместо в кафенета и дискотеки са избрали да прекарват свободното си време в тренировъчната зала, мъже и жени със свой бизнес или въобще без работа. Палитрата на участниците дава възможност на всеки от зрителите да припознае себе си в героите на формата.
 
Екип от специалисти ще се следи за правилното хранене на участниците, ще контролира приеманите от тях хранителни добавки, ще се грижи за техния тонус и самочувствие по време на проекта и ще наблюдава техния физически прогрес. Независимите съдии ще оценяват постиженията на участниците и ще определят онзи от тях, който трябва да отпадне. На финала зрителите ще изберат своя фаворит измежду 3 финалисти.
 
* * * * * * *
 
Водещият Владимир Банчев:
 
Той е на 30 години, родом от Етрополе. През 2004 г. завършва Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в гр. Правец и се премества да живее в София. Занимава се със спорт повече от 10 години, а гребане тренира още през детските си години. От 2006 до 2010 г. е автор и водещ на предаването „Красота и сила” по ББТ, от 3 години води образователното фитнес предаване „Супер сериите” на “BodyConstructor”. Срещал се е с едни от най-големите шампиони на България. Професионално се развива в сферата на здравословното хранене и ефективното прилагане на хранителни добавки с цел превенция и здраве.
 
Мисията му в „Супер Промяна“  е да ангажира интереса на зрителите и да стимулира състезателния дух на участниците. Владо Банчев оценява работата си в „Супер промяна“ като сериозно предизвикателство, защото му предоставя възможност да работи с хора, които са от най-добрите в българския културизъм и бодибилдинг. "Това е преди всичко риалити шоу и то трябва да е интересно на всички хора. Искаме да покажем не само физическата подготовка на участниците, но и емоционалната. Показваме какво друго е необходимо освен диета и тренировка. Как спортът променя  психиката, ежедневието и нагласата към живота. Надяваме се да мотивираме колкото се може повече хора да започнат да се грижат повече за тялото си“ – споделя той.


ИЗБРАНО