„Голямото преследване“ - форматна игра с Ники Кънчев наесен

4 юли 2022 | 11:57 Дачев
Световноизвестният формат "The Chase" – брилянтно замислена телевизионна игра от най-ново поколение - e вече в България. 
NOVA и емблематичният водещ Ники Кънчев ще предизвикат българските зрители да се включат в българската й версия – „Голямото преследване“. 
 
От есента, всяка делнична вечер от 18:00 ч. знанието ще бъде издигнато в култ, а Ники Кънчев ще запознае аудиторията с най-големите умове у нас. 
Водещият стана популярно телевизионно лице с друго гейм шоу - "Стани богат" в периода 2001 - 2014 г. по Нова телевизия.
 
„Голямото преследване“ предоставя уникална възможност на всички жадни за знание хора. „Моята лична мисия е да покажа значимите умове сред нас да и да отлича знанието като ценност. Мисля, че в днешно време то е обезценено. А именно мисленето и любопитството движат света напред. Голямата ми мечта е най-накрая умните да спечелят по честен път. В тази игра ще има много препятствия, но и много победи“ – казва водещият на новия формат.
 
В голямото си завръщане Ники Кънчев няма да бъде сам. Той ще застане пред зрителите с елитен отбор от най-знаещите хора в България, които ще нарича „преследвачите“. Участниците в играта ще трябва да се изправят срещу четирима професионални „преследвачи“ и да отговорят на въпроси, чийто брой може да достигне до 210 само в едно предаване. 
 
Сумата, която може да бъде спечелена, е неограничена и зависи единствено и само от знанията на играчите и тяхната смелост да поемат рискове.
„Няма ограничения за парите, които се печелят – може да са 100 000, 200 000. Сделката се сключва на място пред екрана. Но е възможно и „преследвачът“ да „хване“ участниците и те да изгубят спечеленото“ – сподели вчера Ники Кънчев в предаването „На фокус с Лора Крумова“. В допълнение той уточнява, че по-ценната награда е всичко, което обществото може да научи. 
 
Форматът „Голямото преследване“, спечелил наградата на Британската телевизионна академия, е истински празник на знанието. В него могат да се включат всички, които имат куража да се изправят срещу най-острите умове на България. 
 
„Голямото преследване“ дава шанс не само на тези, които вече са участвали в други игри за знание, но и на готовите за своя бляскав дебют. Единственото условие е да са навършили 18 години. Кастингът за набиране на участници ще стартира съвсем скоро на nova.bg/presledvane.

Продуцент е "BlueBox Entertainment" - Атанас Маринов, популярен с форматите "Сделка или не" и "Семейни войни".
 
* * * * * * *
 
"The Chase" е телевизионна игра по оригинално създаден формат на британския телевизионен гигант ITV. В нея участниците се състезават срещу професионален „преследвач“, който има за цел нито един от играчите да не спечели паричната награда. Първият водещ в историята на шоуто е световноизвестният Брадли Уолш, който стои в основата на феноменалния успех на формата според критиците. 
 
За първи път шоуто се излъчва през 2009 г. и през октомври 2012 г. успява да надмине по рейтинг най-гледаната телевизионна игра – Pointless, която се излъчва в същия часови пояс по BBC One. През 2021 г. шоуто се превръща в най-гледаната програма на ITV с над 5 милиона зрители.
 
Досега международната версия на шоуто е реализирана в над 15 държави, сред които САЩ, Австралия, Китай, Германия, Испания, Чехия, Словения, Кипър, Хърватска, Сърбия, Гърция, Израел. „The Chase“ печели наградата TV GUIDE AWARD, наградата на Британската телевизионна академия през 2018 г. и др.