Нова екранна двойка на Новините на Bulgaria ON AIR

1 юни 2020 | 11:13 Дачев
Десислава Атанасова и Константин Динчев ще водят централната емисия на Новините ON AIR от 1 юни 2020 г.
 
Две от най-утвърдените имена в новинарския екип ще информират заедно зрителите за най-важните събития от деня. От 1 юни, в делничните дни, те ще водят централната емисия на новините, която започва точно в 18:30 часа.
 
Новият телевизионен тандем признава, че да работят заедно е сбъдната мечта.
„Симпатията помежду ни беше от пръв поглед. Косьо е изключителен професионалист, водещ с богат опит. Чувствам се сигурна с него, дава ми увереност и спокойствие. Трудно е да се работи в екип, но когато си професионалист, и синхронът е налице, това се превръща в успех по две“, казва Десислава Атанасова.
 
Константин също признава, че поискал да си партнира на екран с чаровната водеща, още когато се запознали.
„Деси е прекрасен човек и страхотен професионалист. Съвместната ни работа ще е по-скоро удоволствие, защото знам, че мога да се опра на нея във всяка една ситуация. А и мисля, че и тя е наясно, че има същата подкрепа от мен“.
 
Макар да са нова екранна двойка, всеки един от тях има дългогодишен журналистически опит и е доказан професионалист. 
 
Десислава Атанасова е част от Новините ON AIR от 2015 г. Преди да се присъедини към екипа на Bulgaria ON AIR, работи в ТВ „Око“ – Благоевград, където е репортер в различни ресори – вътрешен ред, правосъдие, здравеопазване и социални проблеми. Завършила е „Международни отношения“ във Виена и магистърска степен по „Европеистика“.
 
Константин Динчев е водещ на Новините ON AIR от 2017 година. Преди това изминава дълъг път в журналистическата кариера и трупа богат опит в различни медии. Обича да представя човешки истории, а интересът му към социалните теми и човешката природа не е случаен, защото е завършил „Социални науки“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. 

* * * * * * *

През юни 2016 г. лица на новините станаха Мартина Ганчева и Десислава Атанасова , а през септември 2017 г.  - Мартина Ганчева и Вероника Чанева.