Два турски сериала в битка за праймтайма

24 януари 2012 | 15:05 Дачев
От днес и bTV, и Нова ТВ стартират по един турски сериал в праймтайм всяка вечер от 20:00 ч.
Пепел от рози“ (Fatmagül'ün suçu ne) стартира по bTV днес, 24 януари и ще се излъчва всяка делнична вечер. В главната роля е звездата от „Забраненият плод” Берен Саат.
По Нова ТВ по същото време днес започва криминалната драма "Езел" ("Ezel").


Нова телевизия първи (в 11:38 ч.) днес обявиха промяната в програмата си, а реакцията на bTV последва само два часа след тях, в 13:41 ч.

* * * * * * *

Звездата в драматичния сериал по bTV, създаден от режисьора на „Забраненият плод” (повторение от 28 януари по bTV Lady) Хилял Сарал, е актрисата Берен Саат. В „Пепел от рози” тя се превъплъщава в героинята на Фатамгюл - тази роля й носи наградата за най-добра турска актриса на 2011 г.
В анкетата на телевизия Kanal D за Саат са гласували над 1,2 млн. зрители, а в същата анкета актьорът Енгин Акюрек, който партнира на Саат в ролята на Керим в същия сериал, е избран за най-добър актьор - също от над 1 милион зрители. Новият сериал все още се снима и излъчва в Турция с голям успех.

Берен Саат е родена е през 1984 г. в Анкара. Още докато учи в университета в Башкент, тя става риалити звезда. Кариерата й на актриса започва през 2005 г. Берен се снима не само в някой от най-успешните телевизионни сериали, но и в киното. За ролите си на Бихтер в „Забраненият плод” и на Фатмагюл в „Пепел от рози” тя получава награда за най-добра актриса.
Енгин Акюрек е роден през 1981 в Анкара. Завършва образованието си през 2002. След множество роли в киното, телевизията и театъра, през 2010 получава ролята на Керим в хитовия сериал „Пепел от рози“, която му носи слава и наградата за най-добър актьор.

Испанската историческа драма "Легендата за Испания" засега преустановява излъчването си в делнични дни неочаквано за зрителите, след като вчера бе предложен 10 епизод и програмата предвиждаше излъчвания в следващите две седмици. Сериалът ще продължи в ден събота от 20 ч.
Спира се и американската комедия "Престъпления от класа".

Шоуто на Global Vision "Пълна лудница" също падна от праймтайм във вторник и е преместено за събота късно вечер (22:30), а комедийната поредица "Аламинут 007” се измества от следващия понеделник за неделя (22:30). Българският ситком „Домашен арест” също излиза в кратка ваканция.

* * * * * * *

"Езел" е обявен за най-скъпият турски сериал. Хитовото заглавие, което е дългоочаквано от почитателите на турските продукции, ще започне днес по Нова ТВ с два епизода (20.00 – 22.00 ч), а в останалите делнични дни ще се излъчва по един.

Лентата е отличена с десетки награди и представлява история за отмъщение - криминална драма, изпълнена с напрежение, романтика, лоялност и решителност. Сред актьорския състав зрителите ще видят Кенан Имирзалъоглу, Джансу Дере, Игит Йозшенер и др., както и един от най-популярните турски актьори - Къванч Татлъту.

Каналът прекрати излъчването на новите епизоди от американската криминална поредица "Хавай 5-0", планирани за следващите седмици.


ИЗБРАНО