Езел

За филма

Държава: Турция
Година: 2009
Жанрове: Крими

Режисьор: (сценарий) Керем Дерен

В ролите: Кенан Имирзальоглу, Джансу Дере, Игит Йозшенер, Баръш Фалай, Седеф Авджъ, Ипек Билгин, Беязът Гюлерджан, Гюрай Кип, Сарп Аккая


"Ezel": Една история за отмъщение. Напрегната криминална драма, изпълнена с напрежение, романтика, лоялност и решителност.

Омер е млад мъж с добро сърце, отдаден на семейството си и на своята любов Ейшан. Неочаквано обаче той губи всичко, попадайки в капана на приятелите си от детинство... и своята любима Ейшан. От свободен човек се оказва в затвора, обвинен за нещо, което никога не е извършвал. При огромен пожар в затвора обаче успява да избяга и започва нов живот, дегизиран като друг човек – Езел. По време на престоя му там мъдър възрастен мъж с репутация и име в подземния свят се превръща в негов ментор. Той е безпощаден баща, убил собствените си трима сина, но към младия мъж се отнася като към собствен син и поема обещанието да пази единствената му дъщеря.


След като сменя самоличността си и от Омер се превръща в Езел, идва денят, в който младият мъж трябва да се изправи лице в лице с хората, които са го измамили, и да потърси отплата за това, че е бил предаден от най-добрите си приятели и детската си любов. Планът е да накара тази любов отново да се влюби в него, да им вземе всичко и да потърси лично отмъщение.



С времето на мястото на мъртвите хора, които някога са били близо до сърцето му, се настаняват безсърдечни чудовища. Изпитанията и премеждията диктуват кой е враг и кой не. Променящият се баланс на силите създава нови борби в тази игра на отмъщението.


Турският актьор Кенан Имирзальоглу получи две награди за актьорско майсторство за ролята си в сериала.


Уеб сайт: http://www.ezel.tv/


От 24 до 30 януари 2012 г. по Нова телевизия (6 епизода х45 мин.). От 29 октомври 2013 г. - повторение и нови епизоди. От 20 януари 2014 г. - повторение. От 2 юли 2014 г. - ново повторение.

От 2 февруари до 15 октомври 2012 г. по Diema Family.

ИЗБРАНО