Венета Райкова с по-висок рейтинг от Николета

7 октомври 2013 | 09:43 Дачев
Водещата на “Горещо“ намекна, че новата й конкурентка в таблоидния формат Николета Лозанова не може да се мери с нейния рейтинг

"Обичам да ме събуждат с отлични новини за рейтинга ни!! Поздравления за екипа на "Горещо" - два пъти по-висок рейтинг и пазарен дял за нас".
Това написа Венета Райкова-Георгиева на личния си профил във Facebook.

Малко преди това пък Николета пусна коментари, че предаването й "Поверително от Н.Л." (22:30 - 23:30 ч.) ще отвее конкуренцията, съобщават от БЛИЦ. То е в същия часови пояс като "Горещо" (22:50 - 23:50 ч. тази събота).
Венета обаче явно не се притеснява от медийната битка и дори пусна във Фейсбук линк към видеоклипа в NovaPlay с последното й издание (от 5 октомври с акцент върху Ванга), над който написа: “по-гледаното предаване”

Николета Лозанова отвърна на удара в своя профил на следващия ден, 6 октомври:
“Трогната съм от 1000 писма и признанието, което получих от вас, зрителите, най-големите критици и най-големият критерии за добре свършена работа. Аз бях истинска, бях себе си, разкрих се, за ВАС! Като се има предвид колко съм хулена, един ден легенди ще се носят за мен и моята TV кариера, но силно се надявам, че има и такива, които са оценили старанието ми и са видяли потенциала ми...именно заради тях се заричам, че с всяко изминало предаване ще ставам все по-добра и по-добра.

Благодаря на екипа, който стои зад мен и най-важното - повярва във възможностите ми, а те са неограничени, както добре знаят вече продуцентите ми - Иван и Андрей, хората, от които се уча, гениални и професионални! Целувам Ви и до следващата съботна порция сензация, която съм Ви приготвила”. 

* * * * * * *

 
Междувременно Лозанова / Божинова обяви в новото си папарашко предаване, че нито тя, нито съпругът й Валери Божинов са подавали молба за развод, а само са разделени. „Само Валери може да отговори - защо първи го е съобщил на медиите. Решението да се разделим поведе след себе си серия от събития. Не бях готова за този цирк“, каза плеймейтката.
„Категорично искам да подчертая – нито аз, нито той към момента сме подали молба за развод", допълни тя.
 
В апартамента й "неочаквано" в телевизионното предаване се появи Валери Божинов. Оказа се, че въпреки раздялата, Валери идва в дома им и дори остава, за да се забавлява с малката Никол. Футболистът се съгласи да гостува в предаването на бившата си. „Не съм от този тип жени, които биха се карали с бащата на детето си за материални неща. Ще бъда благодарна, ако той не постъпи така, че един ден Никол да се срамува от нас двамата", заяви Николета.
 
В шоуто Лозанова демонстрира, че не е меркантилна, разхождайки приятелката си Ирина Сарачинова из своя дом, където показа "скромния" си гардероб. 

* * * * * * *

В специално съобщение до медиите, продуцентите от "Телеман" (екипът на "Горещо") заяви днес:

Имаме удоволствието да ви съобщим, че според окончателните данни на ГАРБ Аудиенс Рисърч България ЕАД, епизодът на “Горещо”, излъчен на 05.10.2013 г. е постигнал пазарен дял два пъти по-висок от преките си жанрови конкуренти, излъчвани в сходен час.
Нещо повече – в ключовия възрастов сегмент 18-49 години, зрителският интерес е отредил на “Горещо” лидерската позиция на най-гледано телевизионно предаване във всички телевизионни канали.

Моля приемете настоящото съобщение като своеобразен отговор на многобройните и настойчиви запитвания от края на миналата седмица: свалят ли “Горещо” и Венета Райкова от ефир.
Отговорът е повече от красноречив.

Елементарно замислената и непрофесионално реализирана клеветническа кампания очевидно не даде чакания резултат. В този занаят е точно както в истинския живот - първо трябва да скочиш – и чак тогава да викаш “хоп”, а не обратното. А пък резултатите от работата се измерват според броя на зрителите, а не според броя на публикациите.

Благодарим на зрителите както за доверието, което ни гласуват вече десет години, така и за здравия разум, който проявиха в конкретната ситуация. Никой не е по-голям от зрителя – това е най-важното правило, на което сме се научили. То ще ни води и занапред."

Преди две седмици топ репортерът на bTV Миролюба Бенатова се присъедини към екипа на "Телеман", макар че по-рано през годината пък продуцентите се разделиха с друго известно име - Мартин Карбовски, на мястото на когото успяха да привлекат Сашо Диков.



ИЗБРАНО