Мартин Карбовски се разделя с Нова телевизия, позиция на NBG

2 февруари 2013 | 11:35 Дачев
Продуцентска къща "Телеман" запазва предаването "Отечествен фронт"

Причината са разногласия между него и ръководството на медията
 
"От септември насам имах доста неприятни моменти. Започна да става все по-трудно. Мисля, че заслужавам по-добро отношение поне заради рейтинга, който правя" - обясни Карбовски пред "Стандарт". 
"Може да се каже, че послушах настойчивите съвети на Кеворк Кеворкян, че трябва да спирам от време на време", коментира още Карбовски.
 
Продуцентска къща "Телеман" засега не смята да къса с Нова ТВ. От "Телеман" планират и да развиват своето предаване "Горещо" с Венета Райкова.
Днешното предаване "Отечествен фронт" (18 - 19 ч.) е на запис и в него Карбовски ще представи колекционер на кукли "Барби", младия фризьор Стас.
 
Вероятен повод за раздялата на водещия със своите продуценти и с медията е в отразяването на референдума миналата неделя (27 януари), когато на Карбовски бе отредена основна роля - "нестандартен поглед върху референдума".
Изглежда зрителите не бяха убедени, тъй като Нова ТВ бе изместена в техните предпочитания не само от bTV, но и от БНТ1.
 
Публицистичният магазин "Карбовски: директно", който по програма е от 16 до 18 ч., днес ще бъде заменен с повторение на шоуто "Аз обичам България".

Според запознати, Мартин Карбовски е сключил договор с TV7, където ще прави свое ново предаване.

* * * * * * *

По-късно днес Нова Броудкастинг Груп ("NBG") разпространи своята позиция по повод изявленията на Мартин Карбовски, в която се казва:
 
"Мартин Карбовски информира Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп, за решението си да напусне Нова ТВ и за това, че в четвъртък (31 януари) е подписал договор с друга телевизия.  
Нова Броудкастинг Груп счита тази постъпка за некоректна и неетична, тъй като Нова ТВ има сключен договор за производството и излъчването на предаванията „Отечествен фронт” и „Карбовски: директно” с водещ Мартин Карбовски до юли 2014 г.
 
Поведението на водещия, както и неговите решения са изненадващи за Нова ТВ и Тeлеман, тъй като в последните няколко седмици се водиха преговори между двете страни за удължаване на съществуващите договори и производството на нови проекти.
 
Продуцентска къща „Телеман” и екипът, който стои зад създаването на предаванията „Карбовски: директно” и „Отечествен фронт”, остават в Нова ТВ.

В ефира на медиата ще продължи да се излъчва и предаването „Горещо” с водещ Венета Райкова, която работи активно по подготовката на нов проект, който ще тръгне скоро в ефира на телевизията. Много скоро Нова ТВ ще обяви плановете си за програмно съдържание в съботния следобед. 
 
Ръководството на Нова Броудкастинг Груп пожелава на Мартин Карбовски успех в новите начинания и му благодари за времето в Нова ТВ."

* * * * * * *

От своя страна Карбовски, цитиран от Дарик, благодари на Силва Зурлева, на продуцентите от "Телеман" и на режисьора Николай Русакиев.
 
„Няма скандал с Нова ТВ - тръгнах си, защото не искам никой да кадрува в предаването ми, било той уважаван учител или недобър агент. 7 години не съм правил компромис с гостите си.

Напоследък - по причини, независещи от телевизията - се наложи да направя такива компромиси, което за мен е неприемливо. Свикнах върху мен да няма цензура и не бих се примирил дори с малките проблеми, които някой ми налага в моята телевизионна изява. Не съм сигурен, че съм прав в тази война, защото човешката правда пред Господ е като опетнена дреха, но сърцето ми подсказва, че не е редно да търпя компромиси в Нова телевизия".


ИЗБРАНО