Антракт

Предване за култура с мото "вашето хапче срещу скуката" и "вашето пътешествие из културния афиш" - ежедневно магазинно предаване, в което по любопитен и атрактивен начин ще се отразява случването на културни събития у нас и по света.

„Антракт“ ще среща зрителите с интересни личности – актьори, писатели, режисьори, музиканти, художници, продуценти, като влиза в живота им и разказва любопитни истории.

Освен с художествените достойнства на културните факти, „Антракт“ ще се занимава и с начина, по който те се създават, правенето на пари от изкуство, скритите механизми на шоубизнеса, интересни случки от личния живот на популярните личности от света на изкуството.
В „Антракт“ ще присъства дискретно и аналитична част – коментар на събития, личности и факти от културния афиш, дискусии, кампании, сблъсък на мнения.

„Антракт“ и водещият му няма да бъдат затворени в студио и ще бъдат там, където се случва културния живот – в театъра, на представяне на книга, в музикално студио, концертна зала, галерия или клуб.
В предаването има няколко обособени рубрики – ГОСТЪТ, ЕДНА ИСТОРИЯ, ТЕМА, ВЪЗХОД И ПАДЕНИЕ, MUSIC BOX, седмична поредица от откъси от филми.

Специални рубрики:
- сряда: „Преди и сега” среща зрителите с творци, които ще разказват живота си, преминавайки през творческите си възходи и падения;
- петък: "Профили" е посветено на големи български личности - творци, които са забравени.

Водещ - Борис Георгиев.
Продуцент - ShortCut Productions (Георги Тошев, Руми Цанчева).
Редактори - Катя Сунгарска, Нели Стоянова, Мария Телбис.

От 5 април 2010 г. по PRO.BG.

ИЗБРАНО