Новият Купидон

За филма

Държава: САЩ
Година: 2009
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Роб Томас

В ролите: Боби Канъвейл, Сара Полсън, Рик Гомез, Камий Гуати


"Cupid": Продукцията е нова версия не на Стария Купидон, а на "Купидон" от далечната 1998 г.

Романтичната комедия е за млад нюйоркчанин, който твърди, че е богът на любовта и е изпратен на земята от Зевс, за да помогне на 100 човека да открият половинките си и да създадат здрави и щастливи връзки. Има едно важно условие и то е, че Купидон е изпратен на земята като простосмъртен и като такъв трябва да извърши мисията си, без никаква магия. Ако крайния резултат е положителен, Купидон ще може да се завърне в меката на боговете – Олимп.

Като всеки друг голям град, Ню Йорк е пълен с разнообразни образи. Обаче най-новият му обитател доста се отличава. Като за начало, неговата цел в живота е да помага на хората да се влюбват, което не е нещо лошо, ако се замислим. Но той твърди, че трябва да създаде 100 щастливи двойки, за да може да се върне обратно вкъщи, а именно на връх Олимп. Всичко това, разбира се, е така, понеже той е Купидон, древният римски бог на любовта. Да, разбира се. Той също твърди, че е ядосал боговете, защото в съвременния земен свят любовното положение като цяло е доста отчайващо. За наказание той бил изпратен на Земята без своите присъщи лък и стрела, за да преоткрие каква всъщност е тайната за щастие в любовта.


Като по поръчка, Купидон, който на Земята се представя като Тревър, е под крилото на известна психоложка - Д-р Клер Макрей. Въпреки че Клер не подкрепя методите на Тревър, тя не може да противоречи на основната му цел, понеже и тя самата е отдадена на това да помага на самотните сърца да си намират сродни души. Но тези двама любовни експерта не биха могли да бъдат по-различни един от другиго. Той вярва, че любовта се пали бързо и трябва да е физическа и страстна, а пък тя смята, че любовта е нещо, което би следвало да се гради бавно, постепенно и разумно. Докато той е зает с това да събира двойки влюбени, тя се заема да разбере кой всъщност е Тревър. Дали той е просто мъж, който леко откача, след като е загубил истинската си любов? Или пък е наистина луд? Или пък... може би той всъщност наистина е Купидон?


От 18 юни 2009 г. по Фокс Лайф.

От 25 август 2011 г. по TV7.

ИЗБРАНО