Клетва за отмъщение

За филма

Държава: Мексико / САЩ
Година: 2008
Жанрове: Сапун

Режисьор: (сценарий) Caridad Bravo Adams

В ролите: Natalia Streignard, Osvaldo Ríos, Dominika Paleta, Héctor Bonilla, Susana Dosamantes, Claudia Cervantes


"El Juramento": теленовела, история на едно възмездие, провокирано от жестока измама... От 13 ноември 2008 г. по bTV. Производство на Telemundo.


Сантяго е твърдо решен да съсипе живота на жената, унищожила брат му Диего, подтиквайки го към самоубийство. В стремежа си да отмъсти, Сантяго, заслепен от болката си, подозира грешния човек. Андреа не е тази, която е измамила брата на Сантяго, а нейната братовчедка Алма, която спечелва любовта му, изневерява му и след това най-безсърдечно го напуска. Като използва чара си, Сантяго ще спечели любовта на Андреа и ще се ожени за нея, докато истинската виновница Алма се спотайва и тихомълком предава братовчедка си.


Историята започва в момента, в който Диего, избухнал в сълзи, целува огърлицата на Алма и проклинайки деня, в който я е срещнал, поставя бижуто в последното писмо от нея и се застрелва.



Предисторията на самоубийството е следната: окрилен от мисълта за предстоящия си съвместен живот с Алма, Диего решава да се захване с бизнес в семейното ранчо. Алма, която е градско момиче, не го придружава. Тя се съгласява да го изчака да се завърне и да се ожени за него, но му иска голяма сума пари назаем, за да инвестира във фамилния си бизнес. Междувременно Диего споделя щастието си с полубрата си Сантяго, който живее в Ню Йорк и го моли да му помогне в преговорите с бизнеса с добитък. Сантяго обещава да го посети скоро.



Алма е братовчедка на Андреа и племенница на Теодоро и Луиса Роблес Конде, които притежават най-голямата хотелска верига в страната. Докато Диего е в Ню Йорк, Алма казва на Естебан – нейния любовник и съучастник – че е бременна и ще излъже Диего, че той е бащата, за да се възползва от ситуацията. Като научава новината за бременността на любимата си, Диего изпада в екстаз и обещава много скоро да се завърне и да се ожени за нея. Коварните планове на Алма обаче се променят, когато тя разбира, че братовчедът й Хуан Пабло се връща от Ню Йорк. Всъщност Алма винаги е била влюбена в него и решава, че това е идеалният момент да го спечели за себе си и едновременно с това да се добере до богатството на чичо си. Тя прави аборт, но в лекарския кабинет се преструва на Андреа. След това пише на Диего да я забрави завинаги, а той се самоубива.



Когато Сантяго пристига в ранчото на брат си, установява, че Диего е мъртъв. Сантяго решава да отмъсти и започва да търси жената, причинила самоубийството. Когато чрез приятеля си Хуан Пабло се запознава с братовчедките Андреа и Алма, Алма умело подвежда Сантяго, че огърлицата, която той е намерил в последното писмо до Диего, принадлежи на Андреа. Сантяго е силно привлечен към Андреа, но е убеден, че тя е жената, съсипала Диего. Той решава да се ожени за нея и да я накара да плати за живота на брат му със страдания.


Хуан Пабло обаче затруднява плана на Сатняго, защото също е влюбен в Андреа и е готов на всичко, за да я има. Алма пък измисля всякакви лъжи за братовчедка си, за да спечели Хуан Пабло за себе си. Една от лъжите е, че Андреа е била любовница на Диего, което убеждава Сантяго, че именно Андреа е виновна за смъртта на Диего.

Сантяго ще започне да си отмъщава и нищо няма да го спре, дори любовта, която все повече се засилва...

ИЗБРАНО