Неделни шампиони

За филма

Държава: Германия
Година: 2006
Жанрове: Комедия

Режисьор: Wolfgang Groos, Heinrich Hadding

В ролите: Андре Рьонер, Щефан Федерсен Клаусен, Волкер Мутман, Роберто Гиера и др.


"Freunde für immer - Das Leben ist rund": Още от детските си години седем души (сега на по 30 години) са запазили своето приятелство... не без помощта на футболния терен! Седмината си живеят своите обикновени, понякога дори сиви животи, но истинската тръпка е в неделя – когато импровизираният отбор се събира на игрището за един разтоварващ мач. Всичко щеше да е чудесно, но... за Алекс, Марк, Клаус, Мафута, Хайко, Тоби и Питър футболът е всичко друго, но не и разтоварващ! Всички те взимат неделната игра много, много насериозно.


Алекс е адвокат и е неуморният мениджър на отбора. Марк може да се справя с топката много по-добре от това да се превърне от плейбой в примерен баща. Клаус е леко мързеливият женен мъж. Мафута пък вярва, че неговото доста скучно телевизионно шоу някой ден ще го превърне в новия Летерман. Хайко е вечният студент и човек, на когото не е добра идея да се поверява каквато и да била отговорност. Тоби има сърце, голямо почти колкото устата му, а Питър е вегетарианец и притежава доста скромни футболни умения, поради което постоянно се чувства изолиран от групата.


Като не се брои „събитието” в неделя, седмината трябва да се справят с един куп делнични задължения – всеки според начина на живот, който си е избрал. Не са забравени, разбира се, и приятелките и/или съпруги на „футболистите”, които доста често се отчайват от голямата страст на мъжете им, но винаги ги подкрепят, когато те имат нужда.

ИЗБРАНО