Цената на славата

За филма

Държава: Бразилия
Година: 2003
Жанрове: Сапун

Режисьор: Дениз Карвальо

В ролите: Малу Мадер, Маркос Палмейра, Фабио Асунсао, Дебора Евелин, Бруно Галиасо и др.


"Celebridade": 1988 година. Красотата на една млада студентка покорява всички обкръжаващи. Прекрасна и свободна, Мария Клара пробужда желания, възпламенява страстта. Вагнер Лопес, вдъхновен композитор, влюбен в своята епоха, написва за нея песента „Музата на лятото" („Musa do Verao").


„Musa do Verao" има голям успех в страната, а скоро и в чужбина под името „Summer Spell". Тази песен се превръща в „треска" и Мария Клара се вживява в ролята на първоизточник на тази „епидемия". В продажба излиза парфюм и козметика с марката „Summer Spell", а Мария Клара става ексклузивен модел и лице на тази линия парфюмерия и козметика. Образът й се появява навсякъде - в телевизионни реклами и на кориците на списанията, става много популярна.

Наслаждавайки се на своя главозамайващ успех, Вагнер и Мария Клара определят деня на сватбата си. Подготвя се огромен празник. Но плановете на влюбените се нарушава от ужасна постъпка на Убалдо Кител - мъж, причисляван към бохемите в Рио де Жанейро, известен със своите необикновени постъпки и цинизъм. В деня на сватбата Убалдо нахлува по време на церемонията и настоява Вагнер Лопес да признае публично, че е откраднал песента от него. Лудият настоява на това, че музиката, с която Мария Клара е станала известна, е написал той. Започва се със скандал, а по някое време Убалдо губи контрол и се нахвърля върху Вагнер... Композиторът умира пред очите на стотиците поканени.


ИЗБРАНО