Лейди, историята на една роза

За филма

Оригинално заглавие: Lady, La Vendedora de Rosas
Държава: Колумбия
Година: 2015
Жанрове: Биографичен

Режисьор: (сценарий) Лина Арболеда, Педро Мигел Росо, Хулиана Лема

В ролите: Наталия Рейес, Махида Иса, Мишел Ороско, Ернесто Бенхумеа


По действителен случай - драматичната история на колумбийска филмова звезда Лейди Мария Табарес, родена през 1982 г.
По книгата на Едгар Домингес, писмата и спомените на Лейди.

Сбъдването на една съкровена мечта претърпява неочакван обрат. Възход и падение бележат пътя на актрисата, чийто живот претърпява пълен обрат, когато е на крилете на славата.
Лейди (в ролята - Наталия Рейес; Мишел Ороско като дете) е младо момиче от беден квартал в град Меделин, което продава рози по улиците, за да оцелее. Тежкият живот на красивата девойка се променя на 360 градуса, когато талантът й е оценен от известен филмов режисьор (Ернесто Бенхумеа). Скоро тя получава главната роля в колумбийския филм „La Vendedora de Rosas“ (Продавачката на рози), номиниран за „Златна палма“ на международния филмов фестивал в Кан през 1998 г. Красива и нежна като роза, Лейди пленява всеки, който я зърне.

Славният й живот на филмова звезда обаче претърпява пълен обрат, когато противоречива любовна афера води до обвинение в убийство и 26-годишна присъда в затвора. Но волята за живот на красивото момиче е по-силна от трудностите. С неукротим дух и несломима вяра, Лейди се опитва с всички сили да докаже своята невиновност.

Завладяващ разказ за издигане от бедност към успех и слава, последвани от трагична присъда.

Снимките са осъществени през 2015 г.

От 1 март 2023 г. по Diema Family.

ИЗБРАНО