Вина

За филма

Държава: България
Година: 2023
Жанрове: Драма

Режисьор: Виктор Божинов

В ролите: Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Кристина Верославова, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев - Геро, Силвия Лулчева, Светлана Янчева


Семейна драма, в която мръсните тайни, любовта и изневярата се преплитат с несломимия вътрешен порив да създаваш.

В центъра на сюжета е Филип (в ролята - Владимир Зомбори), който се завръща от Америка, за да продаде винарната на починалия си вуйчо. Бизнесът, който наследява обаче, се оказва в тежко състояние с много натрупани дългове, недоволни служители и тонове залежало вино.

Историята ни среща и с талантливата и фанатично отдадена на работата си млада еноложка Елина (Елена Телбис) и скрития съдружник Андрей (Михаил Билалов), който саботира работата на винарната в името на личната си облага. И докато Филип заедно с Елина и други свои съмишленици се опитва да възроди винарната и да опази целостта на своето семейство, наяве започват да излизат тъмни тайни от миналото, а героите се борят, всеки по свой начин, с горчивото чувство за вина.

„Вина“ третира познати теми като премълчаната в миналото истина, която капка по капка си проправя път към настоящето, любовта и изневярата, от която никой не е застрахован. В сериала зрителите ще се срещнат и с несломимия вътрешен порив да създаваш, оставяйки след себе си следа, изконния дълг към семейството и уважението към труда на предците, но и с неутолимото желание за власт и пари, със скритото лице на бизнеса и пристъпването на моралните граници.

Сценаристи: Нели Димитрова, Ваня Николова и Екатерина Николова. По идея на Симон Еди Шварц.
Режисьор по монтажа - Нина Алтърпърмакова, композитор - Петър Дундаков, винен консултант - Вили Гълъбова, оператори - Калоян Божинов и Георги Гвоздев.

Уеб сайт: bnt.bg/vina
Фейсбук: facebook.com/profile.php?id=100088719019689

От 5 януари 2023 г. по БНТ1.

ИЗБРАНО