Марсилия

За филма

Оригинално заглавие: Marseille
Държава: Франция
Година: 2016
Жанрове: Драма

Режисьор: Флоран Сири, Тома Жилу

В ролите: Жерар Депардийо, Беноа Мажимел, Жералдин Паяс, Надя Фарес, Стефан Каяр


Робер Таро (Жерар Депардийо) е кмет на Марсилия вече двайсет и пет години. В предстоящите избори, той се изправя срещу своето протеже Лука Барес (Беноа Мажимел) – амбициозен, млад политически играч, който не отстъпва на Таро по безапелационност и властолюбие.

Разказ за отмъщение и политически игри, в които са замесени наркобосове и гангстерски структури от кварталите, превърнали се в гета. Но големият залог е града Марсилия, който и Таро, и Барес обичат.

В първия епизод Робер Таро е кмет на Марсилия и фен на отбора „Олимпик“. Негов заместник е Лука Барес, когото той е взел под крилото си. Робер Таро смята да прокара в Общинския съвет проект за благоустрояване на пристанището с изграждане на марина и казино. Той смята и да отстъпи поста си на кмет на младия Лука Барес.

В Общинския съвет текат дебати за проекта за яхтено пристанище. Готвят се да гласуват. Проектът на кметството печели. За да се пристъпи към изпълнение на проекта трябва да гласува Съветът на пристанището, в който има различни представители. В Съвета участва и Лука Барес. Но една от участниците, на която Таро разчита за потвърждение, не се явява на заседанието…

Два сезона (2016 и 2018 г.), 16 епизода х41 мин.

От 13 май 2022 г. по БНТ1. От 26 май 2022 г. - сезон II.

ИЗБРАНО