Специален отряд: Хамбург

За филма

Оригинално заглавие: SOKO Hamburg
Държава: Германия
Година: 2018
Жанрове: Крими

Режисьор: (сценарий) Нилс Холе, Дъглас Висман

В ролите: Марек Ерхард, Анна фон Хеблер, Мирко Ланг, Арнел Тачи, Катрин Ангерер


Поредица на ZDF за ежедневието на петима гениални следователи, готови на всичко, за да разрешат сложни криминални случаи.

Специалният отряд се ръководи от главен комисар Ян Кьолер, който предпочита да ръководи екипа си от улицата, вместо да се забърква в йерархията на властите. Двамата с амбициозната му колежка Лена Тесторп формират перфектно координирано дуо, допълвано от доказани в своята област специалист. Оскар Шютц е най-опитният комисар в отдела, а Чем Адалаг е ходеща енциклопедия, чийто основен инструмент е собственият му смартфон. Заедно с помощничката им Мария Гундлах и с ключ за моторна лодка в ръка, те поемат към разрешаването на поредния криминален казус по поречието на Елба.

Действието се развива в три от обединените от река Елба провинции на Германия - Шлезвиг-Холщайн, Хамбург и Долна Саксония.

В първия епизод в България:
Случай с привлекателна жена, която няма спомен защо и как е попаднала в болница. Преди години тя и съпругът ѝ са имали дете, чиято загуба не могат да преодолеят. По тялото на младата жена има белези, които са индикация за опит за самозащита. Разследването ще разкрие дали не става въпрос за опит за убийство.

3 сезона, 29 епизода.
Уеб сайт: zdf.de/serien/soko-hamburg

От 8 март 2021 г. по NOVA.
От 3 август 2021 г. по Diema.

ИЗБРАНО