Ягодова луна

За филма

Държава: България
Година: 2020
Жанрове: Екшън

Режисьор: Зоран Петровски, Асен Блатечки, Димитър Гочев

В ролите: Асен Блатечки, Александър Сано, Радина Боршош, Христо Мутафчиев, Димо Алексиев, Деян Донков, Стефка Янорова, Ивайло Захариев, Любомира Башева, Рая Пеева, Невена Бозукова, Ваня Джаферович


Сериал за пожарникари. Сценарий: Милена Фучеджиева и Елена Иванова.

Чест, дълг, доблест, мъжество и достойнство са част от темите, които сериалът повдига през многопластовите си сюжетни линии. Пресъздадени са автентични ситуации от пожарникарската професия, с напрегнати екшън сцени, каскади и пиро-експлозии, специални ефекти.

Паралелно в минало и в настояще време се проследява историята на млад пожарникар, който въпреки трудностите не се отказва от своя професионален избор да защитава обществото. Той ще разбере истината за опетненото име на баща си и ще направи всичко по силите си, за да го оневини. На фона на пожари, интриги, смърт и насилие ще се разгърне и една красива любов, която - веднъж открита - ще бъде отстоявана с цената на всичко.

Ягодова луна е пълнолунието през месец юни, когато се счита, че луната е обляна в огнен кехлибар. Точно тогава се случва едно много важно събитие. Ще видим стихията на огъня, пожари със спасен човешки живот, но и емоционални пожари, свързани с чувствата и отношенията между героите.

Специален консултант по сценария на епизодите, свързани с пожарни инциденти, е главен инспектор Димитър Бришимов, началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ към РДПБЗН Пловдив.

12 епизода.

От 25 февруари 2020 г. по NOVA.

ИЗБРАНО