Нашето Кимчи семейство

За филма

Оригинално заглавие: Fermentation Family / Kimchi Family
Държава: Южна Корея
Година: 2011
Жанрове: Драма

Режисьор: Пак Чан-хонг, Пак Чон-юл

В ролите: Сонг Ил-гук, Парк Джин-хи, И Мин-йонг, Ким Йонг-хун, Чуе Дже-сонг, Канг Шин-ил, И Те-гъм, Ким Бьонг-чун, И Ил-хуа, Юн Хе-су


Кимчи е „звездата“ на традиционната корейска кухня, която винаги присъства на трапезата на всяко корейско семейство. Бихме могли да го сравним с българската туршия. И до ден-днешен някои семейства се събират специално за приготвяне на кимчито.

Историята в сериала се развива в малък традиционен корейски ресторант в планината, собственост на едно семейство: бащата И Ки-чан е вдовец с две големи дъщери. Едната сестра, И Канг-сан, работи в голям ресторант в града и е в обтегнати отношения с баща си. Другата сестра – И У-джу – е по-наивна и е вечна оптимистка, която е щастлива в семейния ресторант.

Ресторантът е затънал в дългове, а в същото време голяма компания иска да го купи като част от мащабен план за модернизиране на целия район. В същото време бащата И Ки-чан изчезва, а И Канг-сан е уволнена от големия ресторант и се вижда принудена да се върне и да остане у дома. Тогава случайността (или съдбата) довежда в семейния ресторант гангстера Ки Хо-те, който трябва да се крие, за да спаси живота си. Попаднал веднъж в ресторанта, Хо-те започва да си спомня откъслечни неща от детството си, свързани по някакъв начин с мястото и семейството на Канг-чан и У-джу.

Канг-сан, У-джу и Хо-те решават да обединят сили, за да спасят не само ресторанта, но и да разкрият тайните от миналото на Хо-те. В същото време всеки ден готвят вкусни традиционни рецепти, като основното ястие, с което ресторантът е известен, е кимчито.

24 епизода.

От 27 август 2019 г- по БНТ2.

ИЗБРАНО