Черешката на тортата

За филма

Оригинално заглавие: Ace of Cakes
Държава: САЩ
Година: 2006
Жанрове: Риалити


Поредица на "Food Network" за бутикови торти - ежедневието в една специална сладкарска работилница.

Той не е сладкар, а рокаджия. Дори не можете да си представите тортите, които прави. Дъф Голдман е звезда, той е „Кралят на тортите”. Затегнете коланите и усилете звука! Има опасност ентусиазмът на Дъф да ви издуха!
Излитаме...

Дъф Голдман и неговият екип не правят, а творят торти. Чудеса от блат, крем и фондан. Но не само това! За да осъществи идеите си за торти, Дъф реже дървени плоскости и заварява метал. А когато реши, че това не стига, добавя фойерверки. Готови ли сте да поръчате? Тогава позвънете в Балтимор - в „Чарм сити кейк” очакват вашата заявка. Няма да ви откажат дори, ако поръчате репродукция на Мона Лиза или Статуята на свободата в естествен размер. За тях няма невъзможни неща. Просто трябва да платите. Гледайте чекът да е с покритие, иначе рискувате да ви благословят пиперливо в ефир.

„Кралят на тортите” (Jeffrey Adam "Duff" Goldman) и неговият артистичен път

Когато бил на четири, майка му го заварила да гледа готварско предаване, въоръжен с огромен сатър. Когато бил във втори клас, отрязал част от пръста си докато резбовал една тиква. Когато бил на 13, виждал бъдещето си в изкуството - като художник на графити. Когато навършил 14, започнал да работи в кулинарния бранш професионално. И станал един от най-знаменитите готвачи на САЩ.

През 2000-та се завръща в родният Балтимор и „решава да прави торти, както той си знае”. А това включва - да не наема хора, завършили училища за сладкари, да заложи на приятелите си, да им даде нужното пространство и ... да импровизират. Затова екипът му може да сътвори торта във вид на сграда, куче или фламинго. И как иначе, нали е съставен от архитекти и дизайнери?!

Можете да видите Дъф Голдман на червения килим. За премиерата на филма „Хари Потър и Орденът на феникса” в хотел „Ренесанс” в Холивуд през лятото на 2007-ма, Дъф прави торта, която е точно копие на училището за магия и вълшебство Хогуортс. Даниел Радклиф (изпълнителят на ролята на Хари Потър) казва, че тортата била точно толкова голяма, колкото макетът на училището, използван в заснемането на филма. Дъф и Даниел се договарят направо да снимат тортата вместо макет в следващата серия. Този замисъл не се осъществява само защото гостите на премиерата изяждат Хогуортс до основи.

Когато в „Чарм сити кейк” дойде време за отмора, Дъф и приятелите му грабват инструментите и забиват здрав рок. Освен фронтмен на групата, Дъф е още скулптор и художник. Просто няма как да не искате да го познавате. Той вече е в България.

10 сезона (2006 - 2011 г.), 115 епизода х23 мин.

От 2009 г. по Fiesta TV.

ИЗБРАНО