Забравена

За филма

Оригинално заглавие: Absentia
Държава: САЩ, Израел
Година: 2017
Жанрове: Крими

Режисьор: (създател и сценарий) Матю Сайрълник

В ролите: Стана Катич, Патрик Хюсингър, Ангел Бонани, Нийл Джаксън, Кара Теоболд, Ралф Инесон, Бруно Бичир, Борислава Стратиева, Лиза Мирчева, Пол Фрийман


Оригиналната продукция на "Sony Pictures Television" и "Masha Productions" (Израел), заснета в България.

Агентка от ФБР изчезва безследно за цели 6 години. Историята визуализира натрапчиви образи от обърканите спомени на една принудително изгубена самоличностличност и суровото ѝ оцеляване на изключително висока цена.

Считана за поредната жертва на сериен убиец, когото разследва в Бостън, агентът на ФБР Емили Бърн (Стана Катич) е открита жива в изоставена хижа в гората - 6 години, след като изчезва без следа и е обявена за мъртва. С почти пълна загуба на памет от времето, когато е била в плен, Емили трябва да научи отговорите на много въпроси, най-важните от които са кой я е отвлякъл и защо.

През това време тя се опитва да се свърже отново със семейството си, което е продължило живота си без нея. Завръщайки се вкъщи тя разбира, че съпругът ѝ Ник (Патрик Хюсингър) се е оженил повторно, а синът ѝ е отгледан от друга майка - всъщност единствената, която детето познава. Емили постига известен емоционален успех с най-близките си хора след толкова дълго отсъствие, но нейното търсене на отговори, свързани с пленничеството ѝ, се оказва минно поле от предизвикателства, които заплашват да унищожат напълно живота, който тя се опитва да възстанови.

Твърдо решена да събере липсващите парчета от пъзела, Емили скоро се оказва въвлечена в нова серия от убийства - като заподозряна! Страхувайки се за безопасността на семейството си, тя се отдръпва от тях и като самотен вълк-единак, решена да стигне докрай, хуква на лов за отговори. Това, което ще открие по пътя е, че независимо колко упорито се опитваш, никога не успяваш да избягаш от собствената си сянка.

20 епизода х60 мин.
Уеб сайт: absentia.tv/
Фейсбук: facebook.com/AbsentiaSeries/

Стана Катич е и изпълнителен продуцент заедно с Мария Фелдман. Оригиналният сюжет е написан от Гая Виоло. Продуцент и режисьор е Одед Рускин.

От 27 септември 2017 г. по AXN. От 15 май 2019 г. - сезон II. От 16 октомври 2020 г. - сезон III.

ИЗБРАНО