Флеминг - човекът, който щеше да се превърне в Бонд

За филма

Оригинално заглавие: Fleming: The Man Who Would Be Bond
Държава: Великобритания
Година: 2014
Жанрове: Биографичен

Режисьор: (сценарий) Джон Бронлоу, Дон Макферсън

В ролите: Доминик Купър, Рупърт Евънс, Лара Пулвър, Самюъл Уест, Ана Чанселър, Лесли Манвил


Биографична поредица на BBC America.

Създателят на прочутия агент 007 Джеймс Бонд е английският писател, журналист и офицер от британското морско разузнаване Иън Флеминг (1980 - 1964). Сериалът изгражда връзка между реално съществуващия Флеминг и литературния образ агент 007. Флеминг е Бонд, само по-малко известен и не толкова успешен. Героят не е потиснат от представата за Джеймс Бонд – визията е красива, действието е задъхано и понякога напомня филмите за Бонд.

Доминик Купър е в ролята на Флеминг. По-големят му брат Питър (Рупърт Евънс) е вече успешен писател и син, който е сбъднал всички надежди на властната си майка. Иън Флеминг е повече от труден син – начинът му на живот „а ла Бонд“ се смята за безпътица от британското му аристократично семейство в страна, която се намира на прага на Втората световна война. Иън получава възможност да блесне в Британското военноморско разузнаване. Оказва се, че да говориш няколко езика, да държиш аристократично чашата с шампанско и да изглеждаш добре са предимство в света на шпионите. Сериалът показва луксозния живот на английската висша класа в Лондон и същевременно опасностите и машинациите, които стават зад вражеските линии.

Плейбой, намерил призванието си в шпионажа, Иън Флеминг пише първия си роман за Джеймс Бонд „Казино Роял“ докато е на меден месец в хотел „Златно око“ в Ямайка. По неговите думи - и както започва всеки епизод от британския сериал - „Във всичко, което пиша, има истина“.

Сериалът е заснет в Лондон, Будапеща и Ямайка.

4 епизода х44 мин.
Уеб сайт: ecossefilms.com/tv/fleming
Фейсбук: facebook.com/fleming.dominic.cooper/

От 23 януари 2017 г. по БНТ1. От 19 февруари 2018 г. - повторение.

ИЗБРАНО