Легион

За филма

Оригинално заглавие: Legion
Държава: САЩ
Година: 2017
Жанрове: Фантастика

Режисьор: (създател и сценарий) Ноа Хоули

В ролите: Дан Стивънс, Рейчъл Келър, Джийн Смарт, Обри Плаза, Джереми Харис, Амбър Мидтъндър, Кейти Аселтън, Бил Ъруин


Продукция на FX Productions и Marvel Television по комикса на Крис Клермонт и Бил Синкевич.
Дейвид Холър (в ролята - Дан Стивънс), известен като "Легион", е млад мъж със своите вътрешни демони, а притежава и свръхестествени сили. Тези сили изцеждат неговия разум... Поредица за един супергерой от голямото киносемейство на „X-Meн“ на "Marvel".

От тийнейджърските си години той се бори с психично заболяване - диагностициран с шизофрения, той често влиза и излиза от болница, прекарва години в психиатрични клиники. След странна среща с друг пациент си дава сметка, обаче, че гласовете, които чува и виденията, които има, може би са истински. Всяко парче от неговите многобройни самоличности управлява различна негова сила, но Дейвид търси пътя обратно към себе си и здравия разум.

Търсенето е уморително и той е на път да се предаде. Сега, вече на 30, той отново е диспансеризиран и тотално загубил себе си в ритъма на строгия болничен режим: закуска, обяд, вечеря, терапия, лекарства, сън. Останалото му време минава в мълчание или в компанията на приказливата му приятелка Лени (Обри Плаза) - също пациент с алкохолна и наркотична зависимост, чийто живот все пак не е успял да я лиши от безграничния оптимизъм, че късметът е палачинка и може да се обърне в нейна полза.

Приятната рутинна мълчаливост на Дейвид е напълно преобърната, когато в болницата пристига красива и неспокойна нова пациентка на име Сид (Рейчъл Келър). Необяснимо привлечени един от друг, Дейвид и Сид преживяват изумителна среща, след която Дейвид ще трябва да се изправи пред шокиращата възможност гласовете, които чува и виденията, които има, да се окажат напълно истински!

Обсебен, Дейвид бяга от клиниката и търси убежище при сестра си Ейми (Кейти Аселтън). Но загрижеността на Ейми за брат й не е по-силна от желанието й да запази статуквото на перфектния спокоен живот в предградията, който си е изградила. В крайна сметка, Сид свързва Дейвид с Мелани Бърд (Джийн Смарт) - много добра, но изискваща терапевтка с ум като бръснач и необичайни методи. Тя и нейният екип от специалисти – Птономи (Джереми Харис), Кери (Амбър Мидтъндър) и Кари (Бил Ъруин) – отварят очите на Дейвид към необикновен нов свят от възможности.

Снимките са осъществени през лятото на 2016 г. във Ванкувър, Канада.

27 епизода x44-68 мин.
Уеб сайт: забранен за българи от страна на FX Networks.
Фейсбук: facebook.com/LegionFX/

От 9 февруари до 30 март 2017 г. по FOX. От 4 април 2018 г. - сезон II. От 8 юли 2019 г. - сезон III.

ИЗБРАНО