Мъртва точка

За филма

Оригинално заглавие: Blindspot
Държава: САЩ
Година: 2015
Жанрове: Крими

Режисьор: (създател и сценарий) Мартин Геро

В ролите: Съливан Стейпълтън, Джейми Алекзандър, Роб Браун, Ашли Джонсън, Одри Еспарза, Мишел Хърд, Люк Мичъл


Мистъри трилър на Warner Bros. Television / NBC.

Красива жена е намерена гола на Таймс Скуеър в Ню Йорк, покрита в мистериозни татуировки, загубила всякакъв спомен коя е тя и как се е озовала там. На гърба на жената е изписано името на агент Кърт Уелър (в ролята - Съливан Стейпълтън), което веднага привлича вниманието на ФБР.

Тя, агент Уелър и останалата част от федералното бюро бързо разбират, че всеки знак по тялото е свързан с престъпление, което трябва да бъде разгадано. Това ще ги доведе по-близко до истината за самоличността на жената и мистериите около нея.

В сезон 2:
Екип на ФБР пристига в България в преследването на укриващ се информатор, свързан с нелегална група за изпълнение на мокри поръчки. Героите в сериала са изправени и срещу опасна бомбена заплаха в Белия дом, която ще се окаже по-мащабна от очакваното и залозите ще се вдигнат многократно.
След големите открития на главната героиня Джейн (Джейми Алекзандър) в смъртоносната операция „Пясъчна буря”, нейният живот ще бъде поставен в опасност и тя отчаяно ще потърси помощ от екипа си във ФБР. Неприятностите, които ще надвиснат над част от бандата, ще ги принудят да помолят хора от подземния свят за съдействие. След като в продължение на три месеца Джейн изтърпява изтезания от ЦРУ, ФБР я връща обратно в бандата. Там тя за пръв път представя своя вариант за случилото се. По-късно Джейн получава предложение да стане информатор на ФБР в мисията „Пясъчна буря”. Приема, макар да знае, че никой в отбора не я иска. Всички обаче осъзнават, че тя е най-добрата примамка в случая.
Джейн, Уелър и останалата част от екипа на ФБР продължават да проследяват татуировките по тялото ѝ, за да разрешат престъпленията, с които са свързани, и да разкрият тайния заговор в сърцето на тази мистерия.

Идентичността на Джейн все още е загадка до този момент – не знаем какво е нейното име или какъв е нейният произход. Откриваме, че истинското й име е Алис Кругър с прякор Реми и е осиновената дъщеря на Шепърд (Мишел Хърд), въпреки че е родена в Южна Африка. След убийството на родителите ѝ, тя и Роман (Люк Мичъл) били оставени в сиропиталище.

В сезон 3:
Краят на втори сезон донесе шокиращи разкрития от татуировките по тялото на Джейн. Сега прескачаме директно година и половина по-късно, когато Джейн и Уелър най-накрая откриват път заедно.
18 месеца след раздялата им, поради мистериозни обстоятелства, двамата разгадават скритите й татуировки. Джейн е принудена да се завърне във ФБР заедно с Уелър и останалите от екипа. Те трябва да наредят новите парчета от пъзела, за да спрат разкритите от тях опасните конспирации.
Татуировките на Джейн отново носят мистериозни разкрития. Екипът на ФБР преследва терористи, спасявайки Манхатън. Междувременно много от тъмните им тайни са разобличени. Миналото ги преследва, което поставя под въпрос техните взаимоотношения. Джейн и Уелър се връщат отново на стартова позиция, в която Роман трябва да бъде заловен.

5 сезона (2015 - 2020), 100 епизода х42 мин.
Уеб сайт: nbc.com/blindspot
Фейсбук: facebook.com/NBCBlindspot/

От 19 август до 9 септември 2016 г. по bTV. От 5 ноември 2019 г. - сезон II. От 29 март до 12 април 2021 г. - сезон V.
От 10 февруари 2017 г. по bTV Action. От 23 януари 2018 г. - сезон II. От 9 октомври 2018 г. - сезон III. От 12 юни 2019 г. - повторение (от сезон I). От 1 октомври до 5 ноември 2019 г. - сезон IV. От 23 декември 2020 г. - сезон V.
От 28 юни 2022 г. по FOX (сезон III).

ИЗБРАНО