Распутин

За филма

Оригинално заглавие: Григорий Р.
Държава: Русия
Година: 2014
Жанрове: Исторически

Режисьор: Андрей Малюков

В ролите: Владимир Машков, Екатерина Климова, Андрей Смоляков, Никита Ефремов, Ингеборга Дапкунайте, Валерий Дегтяр, Владимир КошевойТаисия Вилкова, Сергей Угрюмов, Анна Дюкова


Историята на една от най-скандалните фигури в историята на Руската империя – руският монах и мистик Григорий Распутин (1869 - 2016 г.), превърнал се в един от най-известните сиви кардинали.

Как неграмотният сибирски селянин успява да стане „второто аз” на последната руска императрица -дали причината е само в това, че спасява болния престолонаследник, или има и необясними неща за вярата на царското семейство в този човек...

Година след убийството на Распутин (в ролята - Владимир Машков) през декември 1916 г. рухва и Русия. Кой всъщност е истинският Григорий Ефимович Распутин и наистина ли е толкова възлова фигура в Руската империя?

Сериалът е заснет в Санкт Петербург на повече от 20 локации, включително двореца Елагин, Царско село, къщата музей Державин и др. За много от филмовите сцени са наети професионални каскадьори. Няколко от конете, които са снимани в сериала, имат повече от десет години опит в кинопродукции. Всички костюми на героите са шити по специална поръчка.

8 епизода.
Уеб сайт: marsme.ru/ru/project-raspytin

От 2 август 2016 г. по Bulgaria ON AIR.

ИЗБРАНО