Империя

За филма

Оригинално заглавие: Empire
Държава: САЩ
Година: 2015
Жанрове: Драма

Режисьор: (създател и сценарий) Лий Даниълс, Дани Стронг

В ролите: Терънс Хауърд, Бришер Грей, Джъси Смолет, Трей Байърс, Грейс Гилей, Малик Йоба, Кейтлин Дабълдей, Таражи П. Хенсън, Габури Сидибе, Дженифър Хъдсън


Музикална драма на 20th Century Fox Television за собственика на музикална империя, тримата му синове и бившата му жена, които се борят за "трона" му. Една история за любов, война, семейство, саможертви, пари и музика.

Лушъс Лайън (Терънс Хауърд) е кралят на хип-хопа. Като невероятно талантлив творец, изпълнителен директор на „Емпайър Ентертеймънт“ и бивш уличен гангстер, той от години има неоспорима власт. Но всичко това се променя, когато научава, че има заболяване, което в рамките на три години ще го направи инвалид. Времето изтича и той трябва да обяви някой от тримата си синове за наследник на империята, без това да доведе до унищожението на и без това вече разклатеното им семейство.

Любимецът на Лушъс е най-малкият му син Хаким (Бришер Грей) – надарен музикант и разглезен плейбой, който цени славата повече от упоритата работа. Средният син, Джамал (Джъси Смолет) е чувствителна душа и музикален феномен който, за разлика от Хаким, страни от светлините на прожекторите. Освен това Джамал е хомосексуален, което вбесява баща му и го кара да се срамува от сина си. Най-големият син Андре (Трей Байърс) е финансов директор на „Емпайър Ентертеймънт“. Но на завършилия в „Уортън“ гениален бизнесмен му липсва нужната харизма, която според Лушъс е задължителна за успешното управление на компанията. В борбата си за влияние Андре е подпомаган от манипулативната си съпруга Ронда (Кейтлин Дабълдей).

Лушъс насърчава синовете си да се състезават за империята, но всичките му планове се объркат, когато се появява Куки (Таражи П. Хенсън), която загадъчно излиза от затвора седем години предсрочно, след като е прекарала там почти две десетилетия. Дръзка и безстрашна, тя вижда себе си като жената, изградила империята задно с Лушъс, а после поела вината за нарко бизнеса, финансирал ранната кариера на Лушъс.

Засега Лушъс запазва железния си контрол над „Емпайър Ентертеймънт“. Той е обгрижван от трудолюбивата си асистентка Беки (гост-звездатаГабури Сидибе) и разчита на дългогодишния си приятел и председател на Борда на директорите Върнън Търнър (Малик Йоба) за съвети и подкрепа. Той очаква много повече от Аника Калхун (Грейс Гилей), настоящ творчески директор на компания и негово гадже.

Докато членовете на семейство Лайън се боричкат, започва една емоционална игра на шах, която или ще ги унищожи, или ще ги сближи. Ще бъдат загубени животи и любови, докато членовете на сложното семейство се карат и сдобряват, борейки се за трона. И всичко това ще се случва на фона на оригиналния саундтрак, написан и продуциран от легендарния създател на хип-хоп хитове Тимбаленд. Дали членовете на семейството ще се обединят и ще научат да се обичат, преди да е станало твърде късно?

4 сезона (2015 - 2018 г.), епизоди х42 мин.
Уеб сайт: http://www.fox.com/empire/

Номинация за "праймтайм Еми" '2015 за Таражи П. Хенсън.

От 30 януари 2015 г. по FOX (от епизод 2). От 25 септември 2015 г. - сезон II. От 23 септември 2016 г. (еп. 1-9) и от 31 март 2017 г. (от еп. 10) - сезон III. От 30 март 2018 г. - сезон IV. От 19 октомври 2018 г. - сезон V.

ИЗБРАНО