Пожарникарите от Чикаго

За филма

Оригинално заглавие: Chicago Fire
Държава: САЩ
Година: 2012
Жанрове: Драма

Режисьор: (сценарий) Michael Brandt, Derek Haas

В ролите: Jesse Spencer, Taylor Kinney, Monica Raymund, Lauren German, Charlie Barnett, Yuri Sardarov, Eamonn Walker, Scott Eastwood


Вълнуваща драма за хората, отдали се на една от най–доблестните професии – тази на пожарникарите и парамедиците на чикагската "Пожарна 51".

Въпреки напрежението и постоянния риск, професията им е една от най-доблестните. Тези храбри жени и мъже са сред първите, които се втурват в опасности, макар и с риск за собствения си живот. При напрегнатите ситуации, изпълнени с висок адреналин, екипът от Пожарна 51 винаги остава единен в името на успешното изпълнение на поредната акция.

Поредицата разказва за опасната и вълнуваща работа на пожарникарите, спасителите и парамедиците от чикагската пожарна. Това са смелите мъже и жени, които дръзко се впускат в опасността, от която всички останали бягат. Отговорността на професията безсъмнено рефлектира и върху личния им живот. Напрежението поражда противоречия. Трагедиите водят след себе си до чувство за вина и обвинения...
Престижът на професията, силното его, напрежението на работата и необходимостта от вземане на светкавични решения имат своята цена и понякога пораждат конфликти между членовете на Пожарната и специално обучения Спасителен отряд. Но, всички са членове на едно голямо семейство и когато настъпи “часът”, когато застанат срещу опасността, членовете на Пожарна 51 оставят недоразуменията и разногласията зад гърба си и застават един до друг.

В първите епизоди се срещаме с главните герои. Когато някой от тях загива трагично, вината и угризенията са неизбежни...
Лейтенант Матю Кейси (Джеси Спенсър - познат от сериала "Д-р Хаус"), който отговаря за Пожарната, се мъчи да продължи напред, но се опълчва на наглия лейтенант Кели Севърайд (Тейлър Кини - "Дневниците на вампира") от Спасителния отряд, когато всеки от тях упреква другия за смъртта на техния другар. Напрежението се повишава и от това, че Кейси, неизвестно за колегите си, е в процес на раздяла с Хали (Тери Рийвс - "Три реки").

Останалите членове на пожарната команда са батальонният командир Уолис Бодън (Йимън Уокър - "Оз"), пожарникар на пожарникарите, който е изправен пред важни лични решения; парамедиците Габриела Доусън (Моника Реймънд - "Излжи ме") и Лесли Шей (Лорън Джърман), които имат близка връзка и работят в екип, посрещайки някои от най-драматичните ситуации, които човек може да си представи; Питър Милс (Чарли Барнет) – възпитаник на академията, който е най-младият представител на фамилия от пожарникари; и Кристофър Хърман (Дейвид Ейгенбърг - "Сексът и градът"), ветеран в професията, който загубва дома си заради ипотека и е принуден да се премести да живее заедно със семейството си при своите сватове.

6 сезона към 2017 г., епизоди х43 мин.
Уеб сайт: nbc.com/chicago-fire
Фейсбук: facebook.com/NBCChicagoFire

От 17 декември 2013 г. по Нова телевизия. От 17 август 2020 г. - сезон VI.
От 22 юли 2014 г. по Diema. От 16 юли 2015 г. - повторение. От 20 август 2015 г. - сезон II. От 7 април 2016 г. - повторение от сезон I. От 16 май 2016 г. - повторение на сезон II. От 28 ноември 2016 г. - сезон III (повторение от 15 януари 2018 г.). От 29 декември 2016 г. - сезон IV. От 20 юни 2018 г. - сезон V (от 30 април 2019 г. - повторение). От 20 юли 2018 г. - сезон VI. От 1 януари 2020 г. - сезон VII.
От 12 октомври 2014 г. по DIVA.

ИЗБРАНО