Ловци на митове

За филма

Държава: САЩ
Година: 2012
Жанрове: Приключенски

В ролите: Dash Ringo, Percy 'The Rock' Rockwell


"Myth Hunters": сериал на Viasat History в жанра приключенско риалити, в който "Шифърът на Леонардо" / Индиана Джоунс / "Мумията" - и действителността стават едно цяло. Покъртителни истории на истински авантюристи, приели митовете за истина.

Водещи - Dash Ringo и Percy "The Rock" Rockwell.


Приключения в търсене на легендарни места и предмети: тялото на крал Артур, мощите на Жана Д’Арк, храма на Соломон... От нацисткото издирване на Светия Граал до американците, търсели пиратско съкровище във Виетнам; от истинската история на кристалните черепи до мистерията с мините на Цар Соломон... Прочули се с вълшебната си сила да бъдат извор на власт и богатство, тези места и предмети отдавна са изкушавали човешкия ум и са карали хората да предприемат дръзки подвизи в издирването им.


Свят на безстрашни историци в търсене на артефакти, на фона на изпълнени с напрежение реконструкции, свидетелства на експерти, архивни кадри и снимки на специални исторически места.


Поредицата вдъхва живот на някои от най-чудноватите търсачески приключения, които някога са предприемани от човек, за да се докосне и притежава най-желаните предмети в света.


4 декември 2012 г. до 26 февруари 2013 г. по Viasat History (сезон I). От 29 октомври 2013 г. до 21 януари 2014 г. - сезон II (13 епизода).

ИЗБРАНО