Далас

За филма

Оригинално заглавие: Dallas
Държава: САЩ
Година: 2012
Жанрове: Сапун

Режисьор: (сценарий) Cynthia Cidre, David Jacobs

В ролите: Josh Henderson, Jesse Metcalfe, Jordana Bewster, Julie Gonzalo, Brenda Strong, Patrick Duffy, Linda Gray, Larry Hagman, Callard Harris


20 години по-късно (след края на сериала "Далас", 1978 - 1991 г.), старите и младите Юинг дават ново начало на историята на клана. Емблематичните възрастни от тексаската петролна династия Юинг, заедно със своите деца, подновяват битката за власт, пари и любов.

Тайните схеми и предателства между тях стигат до нови висоти в новия сезон, в който към добре познатите герои и кинозвезди от миналото Джей Ар (Лари Хагман), Боби (Патрик Дъфи) и Сю Елън (Линда Грей), се присъединяват младите наследници.


Джон Рос Юинг (Джош Хендерсън), син на Джей Ар и Сю Елън Юинг, е решен да подбие наследството на баба си, като разкопае земята на Юинг за нефт. Междувременно Кристофър Юинг (Джеси Меткалф), осиновен син на Боби Юинг, се надява да отдели семейния бизнес от нефта и да го насочи към алтернативен енергиен ресурс.

Кристофър е мотивиран от годеницата си Ребека Сътър (Джули Гонзало). Тя се опитва да намери мястото си в династията Юинг и да промени живота си. Заедно с нея, в този път е брат й Томи (Калард Харис).
Нещата в ранчото Саутфорк се усложняват от амбициите на Елена Рамос (Джордана Брустър)), гадже на Джон Рос и бивша годеница на Кристофър.

Враждата, която назрява между Джон Рос и Кристофър, подготвя сцената за Джей Ар. Той се връща към престъпния си начин на живот и се опитва отново да разпали дългогодишното съперничество с по-младия си брат Боби. Като „патриарх” на семейството Боби няма да се спре пред нищо, за да предпази младите Юинг от битката, която почти съсипа клана Юинг.
Боби получава подкрепата на красивата си и изящна съпруга Анн (Бренда Стронг), която също е решена да запази семейството. Но когато здравословен проблем заплашва живота й, Боби е принуден да вземе трудно решение, което може завинаги може да промени живота на всички.

В същото време Сю Елън е винаги готова да разбуни духовете. Тя се надява синът й Джон Рос й да заеме полагащото му се място като глава на семейството. Борбата между Джон Рос и Кристофър се очертава да бъде толкова ожесточена, колкото и борбата между бащите им, особено когато тук е намесена любовта на живота им Елена. Постоянното напрежение застрашава да раздели семейство Юинг завинаги…

Изпълнителни продуценти на сериала са Синтия Сидър (която е и автор на сценария на пилотния епизод) и Майкъл Робин.

В новия „Далас” се появяват и много от ветераните от оригиналната продукция. Гост-звезди са Кен Кършивъл (в ролята на Клиф Барнс, бившия зет на Боби), Стив Канали (в ролята на Рей Кребс, отдавнашен враг на Джей Ар) и Шарлийн Тилтън (в ролята на Луси Барнс, племенница на Джей Ар и Боби).

Епизоди х45 мин.
Фейсбук: facebook.com/DallasTNT

От 3 юни 2013 г. по bTV (сезон I - 10 епизода). От 24 юни 2013 г. - сезон II (15 епизода).
От 17 юли 2017 г. по bTV Lady (сезон III).