Изгубена

За филма

Оригинално заглавие: Lost Girl
Държава: Канада
Година: 2010
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: (сценарий) M.A. Lovretta

В ролите: Ана Силк, Ксения Соло, Крис Холдън-Рийд, Зоуи Палмър, Рик Хоуланд, К. С. Колинс


Фентъзи хорър драма, която проследява живота на прелестната и харизматична Бо (в ролята Ана Силк) - свръхестествено същество, наричано сукубус. Тя се научава да контролира способностите си, помага на хората в нужда и открива истината за произхода си.

Бо е сукубус, осиновена от човешко семейство, което не подозира нищо за нейната природа и свръхестествения свят на фей ("fae"). Тя открива сукубус силите си, когато, без да иска, убива първата си любов като изсмуква жизнената му енергия. Тази случка я принуждава да напусне дома си. Бо заменя предишния си нормален живот за такъв без семейство и приятели, местейки се от място на място всеки път, щом убие.

Бо спасява момиче на име Кензи (Ксения Соло), с което бързо стават приятелки. Тогава обаче е отвлечена от свръхестествените същества от организацията феи и подложена на тежко изпитание, след което трябва да заеме мястото си сред себеподобните. Изправяйки се пред старейшините и пред избора на коя страна да застане – „светлата” или „тъмната”, Бо решава да бъде неутрална и да остане на страната на хората.

С течение на времето и в търсене на информация за произхода си, Бо научава все повече за съществата фей и своята същност. Междувременно, тя започва романтични връзки с детектива-вълк Дейсън (Крис Холдън-Рийд) и човека-лекар Лорън (Зоуи Палмър).

Във втори сезон хаосът, обхванал света на феите след експлозивната среща на Бо с нейната сукубус-майка, тя трябва да се научи да „играе играта” и да лавира във вътрешния им свят, за да защити тези, които вече помогнаха тя да бъде спасена.

Бо разбира, че решението й да остане неутрална както към „светлата”, така и към „тъмната” страна, е спорно и е принудена да постави под съмнение собствения си морал и вярвания. Докато става все по-силна и научава все повече за това, коя всъщност е тя, връзките й ще бъдат поставени пред изпитания, а страстите й разпалвани, отговорите няма да идват лесно.

В сезон V:
В продължение на четири сезона Бо постепенно преминава от уплашено момиче до пораснала жена, научава се да контролира способностите си и да търси истината за произхода си. Последният пети сезон довежда до края на историята й - тя продължава да помага на хората в нужда и отново се лута между доброто и злото, търсейки смисъла на живота.

5 сезона (2010 - 2016 г.), 77 епизода х44 мин.
Фейсбук: facebook.com/lostgirlseries

От 1 ноември 2011 г. по bTV Cinema. От 13 май 2012 г. - сезон II. От 23 февруари 2017 г. - сезон V.

ИЗБРАНО