Чък

За филма

Държава: САЩ
Година: 2007
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Chris Fedak, Josh Schwartz

В ролите: Zachary Levi, Yvonne Strahovski, Joshua Gomez, Adam Baldwin, Sarah Lancaster


"Chuck": Когато Чък Бартовски отваря закодиран и-мейл с правителствени тайни, той неволно сваля цял сървър от секретни данни в мозъка си. Сега съдбата на света лежи в ръцете на човек, който работи в магазин за електроника. Вместо да се бори с компютърни вируси, той трябва да се изправи срещу наемни убийци и международни терористи.

Тъй като най-ценните тайни на правителството са в главата на Чък, майор Джон Кейси от Агенцията за национална сигурност поема отговорността да го пази. Негов партньор е секси топ-агентката от ЦРУ Сара Уокър. Двамата ще се грижат за неговата безопасност, като сменят джобния му протектор с противокуршумна жилетка.

Участват още Джошуа Гомес в ролята на най-добрия приятел на Чък - Морган Граймс - и Сара Ланкастър в ролята на сестрата на Чък - Ели.


В края на втори сезон компютърният гений, който - без да иска - стана най-важният таен агент на правителството, получи поредната доза информация в мозъка си и бе трансформиран в Интерсект 2.0.

В трети сезон (от 11 октомври 2011 г. по NOVA) той не само знае държавни тайни, но е въоръжен и със смъртоносни бойни умения. Най-сетне Чък може да стане истински агент, но дали ще успее да овладее емоциите си в новата си роля на Интерсект 2.0?


От 31 януари до 19 декември 2011 г. по Нова телевизия (I - IV сезон).

От 25 август 2012 г. по КиноНова (от III сезон). От 17 август 2015 г. - сезон V.