Кодово име: Чистачът

За филма

Държава: САЩ
Година: 2008
Жанрове: Драма

Режисьор: (сценарий) Robert Munic, Jonathan Prince, David Hollander

В ролите: Бенджамин Брат, Ейми Прайс-Франсис, Грейс Парк, Кевин Майкъл Ричардсън, Естебан Пауъл, Брет ДелБуоно, Лилияна Мюми


"The Cleaner": Вдъхновен от действителен случай от реалния живот, Бенджамин Брат играе Уилям “Чистача” Банкс, който след като стига до дъното на собствените си зависимости, след раждането на дъщеря си сключва сделка с Господ с изпитателен срок. В замяна на предоставения му втори шанс, той се зарича да се откъсне от наркотиците и да посвети живота си да помага на другите. Сега с необичайния си екип той помага на хора “да се изчистят” от наркотиците с всички необходими средства.


Уилям Банкс (Бенджамин Брат) е бивш наркоман, който живее в Лос Анджелис. Когато дъщеря му, Лула (Лилияна Мюми) се ражда, Банкс решава да промени живота си и прави сделка, а Господ му дава втори шанс в замяна на това да помага на хора със същия проблем.

Поредицата проследява историята на Банкс и група бивши наркомани, които се борят с пороците на другите и им помагат да започнат живота си наново. Методите им не винаги са легални и етични, но полицаите са склонни да си затворят очите заради резултатите, които постигат.


В първия епизод Уилям се опитва да помогне на Зак – някога обещаващ спортист от гимназията, който пада жертва на метадоновата зависимост. Усилията на Уилям изваждат на преден план семейство, разпаднало се след смъртта на бащата, а също и операция за нелегален внос на наркотици, която той трябва да осуети. Но докато се бори да спаси Зак, Уилям се оказва безпомощен да направи нещо за най-добрия си приятел Мики – бивш наркоман, чиито собствени демони започват да вземат връх.


От 14 януари 2010 г. по Pro.bg (два сезона, 26 епизода).

От 1 февруари 2012 г. по bTV. От 25 февруари 2013 г. - сезон II. От 18 май 2013 г. - повторение (сезон II).

ИЗБРАНО