Брак с чужденец

За филма

Оригинално заглавие: Yabanci damat
Държава: Турция
Година: 2004
Жанрове: Сапун

Режисьор: Ямур Тайлан, Дурул Тайлан

В ролите: Ердал Йозячълар, Нехир Ердоан, Йозгюр Чевик, Сумру Явруджук, Ариф Еркин, Зеки Алася, Наталия Дусопулос


Възможно ли е двама влюбени от двете страни на Егейско море - Турция и Гърция - да заживеят заедно?

Назлъ, дъщерята на известен производител на баклава от Газиантеп, завършва колеж в Анкара, и се завръща в родния си град. Семейството й е изключително щастливо от това, но за нейна изненада баща й, Кахраман, обещава на бизнес партньора си Йокеш да я ожени за сина му Кадир. Цялото й семейство, майка й, баща й, дядо й и сестра й симпатизират на нагласената сватба. След като е дадено обещание, сватбата трябва да се състои.

Назлъ избягва при съученичката си Зейнеб, която живее в Бодрум. Тя си намира работа в един от местните хотели. Докато работи там, тя се запознава с красивия Нико, когото мисли за англичанин. Той е грък, който е живял със семейството си в Истанбул и после се завръща обратно в Атина. Назлъ и Нико се влюбват. Семейството и годеникът й са по петите й. Бившата приятелка на Нико, която е певица, също се оказва голяма пречка между тях. Освен всичките проблеми, семейството на Нико мрази турци, а семейството на Назлъ мрази гърци. Как могат двамата влюбени от различни държави с дългогодишни разногласия да заживеят щастливо?

От 29 август 2009 г. по bTV, 160 епизода.

Гръцкият зет Нико се озвучава от Тодор Николов, колоритният дядо Мимик - също. Майката на главната героиня - туркинята Назлъ, както и още четири второстепенни героини се озвучават от Христина Ибришимова.

Гергана Стоянова пък е гласът зад Назлъ, както и зад повечето от майките в сериала. Васил Бинев озвучава над 10 образа, между които и този на Кахраман, бащата на Назлъ.

ИЗБРАНО