Тайните на Сахара

За филма

Държава: Италия / Швейцария / Германия / Испания
Година: 1988
Жанрове: Приключенски

Режисьор: Алберто Негрин

В ролите: Майкъл Йорк, Бен Кингсли, Джеймс Фарентино, Анди Макдауъл


"Il segreto del Sahara": Тайнствена планина в пустинята крие съкровище, което не блести, не тежи и няма цена...


7-сериен телевизионен минисериал, приключенска драма.


Археолог открива стар пергамент, разказващ историята за "говорещата планина"- пазителка на древно съкровище В Сахара. По следите на документа, археологът попада в лабиринт от опасни приключения в пустинята. Спасен от жената на халифа, двамата са преследвани от опасен пустинен бандит и легионерите на зъл лейтенант. И докато халифът търси своята съпруга, синът на археолога поема от Лондон към Египет, за да открие баща си, "говорещата планина" и мистерията, която витае там.



1 епизод


Дезмънд Джордан е американски изследовател, който заминава за Сахара, за да търси тайнствената Говореща планина. В пустинята среща стар свой познат, Райкър, с когото са воювали заедно. Халифът и неговия довереник Ел Халем издирват Джордън, за да им разкрие тайната на Планината. Джордън се запознава с Орсо, легионер, и чува легендата за Червените воини.


2 епизод

Орсо е дезертьор от чуждестранния легион. Джордън го спасява от наказание, влиза в конфликт с лейтенант Райкър и старата омраза избуява. Джордън и Орсо намират убежище от преследващия ги Ел Халем в оазиса на евреина Шоломон. Джордън спасява от легионерите Червен воин, който се оказва жена. Среща Керим, момче също Червен воин, който го съветва да забрави жената и Говорещата планина...

ИЗБРАНО