Легендата за Испания

За филма

Държава: Испания
Година: 2010
Жанрове: Исторически

Режисьор: (сценарий) Ramón Campos, Natxo López

В ролите: Roberto Enríquez, Juan José Ballesta, Nathalie Poza, Jesús Olmedo, Manuela Vellés, Ana de Armas


"Hispania, la leyenda": история за борба, отмъщение, приключение, страст и любов.

Сериалът разказва за невероятното пътешествие на обикновен пастир, който става воин, за да унищожи тези, които са съсипали живота му. Това е и историята на група смели мъже, които са готови на всичко за своя народ.


Вириато е испански пастир, чиято гордост са скромният му живот и дъщеря му Алтеа, докато нахлуването на войските на Претор Галба не променя съдбата му. След като селото му е нападнато и опожарено, оцелелите се заклеват, че ще отмъстят - и тръгват на война с Рим.
Вириато не е сам в борбата си: заедно със своите приятели Сандро, Дарио, Пауло и Хектор той създава малка, но решена на всичко група от бунтовници, готови да жертват живота си, за да освободят Испания от римската обсада.Те не са професионални войници, но се превръщат в такива. Те се научават да оцеляват в гората, където дебнат римските войски и ги нападат. Скоро към групата се присъединяват още съселяни. За тях е важен самият човек, защото само обединени могат да постигнат целта си. Всички те са пострадали от обсадата. С цялата страст, която притежават, те се впускат в борбата, за да отмъстят за загубата на любима жена, на своето дете или за да си върнат земята, която обичат.Вдъхновена от епични филми като „Смело сърце” и поредиците „Робин Худ” и „Династията на Тюдорите”, „Легендата за Испания” разказва за необикновената човешка природа, нейния дух, за постигане на мечтите и желанията, които са в състояние да постигнат, изправени пред всякакви трудности и препятствия… независимо дали се казват Римска империя.


В оригинална версия - 20 епизода х 60 мин. (2010 - 2012 г.)

Уеб сайт: http://www.antena3.com/series/hispania/


От 10 януари до 29 февруари 2012 г. по bTV (29 епизода х45 мин.). От 7 до 16 януари 2014 г. - нови 5 епизода.

От 26 септември до 5 ноември 2012 г. по bTV Cinema (29 еп.). От 26 август 2014 г. - повторение.