Клуб Веселие

За филма

Оригинално заглавие: Glee
Държава: САЩ
Година: 2009
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Ian Brennan, Ryan Murphy, Brad Falchuk

В ролите: Lea Michele, Cory Monteith, Jane Lynch, Matthew Morrison, Jayma Mays, Chris Colfer, Amber Riley, Mark Salling


Забавните опити на един гимназиален преподавател да възроди училищния хор и да вдъхнови група изпаднали изпълнители да стигнат до националните финали. Сериал на Fox Network.

Училищният хор на гимназията Маккинли в миналото е бил световно известен, но серия от скандали са го превърнали в убежище за изпаднали от обществото хора. Уил Шустър (Матю Морисън) е млад и оптимистичен преподавател, който се наема с непосилната задача да възвърне славата на клуба с помощта на Ема Пилсбъри (Джейма Мейс). Наистина непосилна задача, тъй като най-големите звезди в хора са Кърт (Крис Колфър), слабовато сопрано с вкус към драматичното; Мерседес (Амбър Райли), динамична „атлетка”, която отказва да пее поддържащо; Арти (Кевин Макхейл), китарист зубър, който прекарва повече време, избягвайки побойници, отколкото преследвайки момичета; и Тина (Джена Ушковиц), неловко момиче, което се опитва да се пребори със заекването си преди да излезе на сцената.

Единствената надежда на Уил са двата му истински таланта: Рейчъл Бери (Леа Мишел), маниачка на тема фойерверки, която вярва, че хорът очертава пътя й към звездите; и Фин Хъдсън (Кори Монтейт), известният училищен куотърбек, с лице на филмова звезда и глас на певец, който трябва да запази репутацията си пред своята „свята” приятелка Куин (Диана Агрон) и своя арогантен съотборник Пък (Марк Салинг).

Тласкан от тайното си минало, Уил е твърдо решен да направи всичко възможно да постигне желаните от него резултати, въпреки че всички го смятат за луд. Той ще ги опровергае всички – от упоритата си жена Тери Шуустър (Джесалин Гилсиг) до треньорката на клакьорките на гимназията Маккинли Сю Силвестър (Джейн Линч) до света, който мисли, че „джаз хендс” и смокингите с пайети постилат пътя към падението, отколкото настилат пътя към холивудските мечти.

Саундтракът на „Клуб веселие” включва хитове от миналото и настоящето.
Изпълнителни продуценти на сериала са Райън Мърфи (създател на „Клъцни-срежи” и „Фаворитки”), Брад Фалчък и Данте ди Лорето.

Първият сезон на „Клуб „Веселие” (2009 - 2010) е номиниран за 19 награди „Еми” и 4 „Златни глобуса”, като през 2010 г. печели награда „Златен глобус” за най-добър телевизионен сериал – музикален и комедиен, награди „Еми” за Джейн Линч и Нийл Патрик Харис.
Вторият сезон (2010 - 2011) има 12 номинации за „Еми”, 5 за „Златен глобус”, вкл. за най-добра телевизионна поредица, 5 номинации за Satellite Awards и много други.

6 сезона (2009 - 2015 г.), 121 епизода х44 мин.
Уеб сайт: fox.com/glee/
Фейсбук: facebook.com/Glee/

От 30 април 2011 г. по bTV Comedy. От 2 до 31 август 2012 г. - повторение (сезон I, 22 епизода). От 1 юли 2013 г. - ново повторение.
От 16 януари 2013 г. - сезон II. От 14 юни 2014 г. - сезон III. От 30 август 2017 г. - сезон VI.

От 1 юли 2011 г. по bTV. От 25 май 2013 г. - сезон II. От 12 май 2015 г. - сезон III.

ИЗБРАНО