БНТ пуска корейския кулинарен сериал ”Паста”

24 ноември 2011 | 13:55 Дачев
Модерният корейски сериал „Паста” е азиатска версия на познатото кулинарно кино
Действието се развива в най-елитния италиански ресторант в Сеул – „Бона сера”. Лентата е заснета там в автентична обстановка. Сериалът тръгва утре – 25 ноември, от 22.00 ч. по БНТ1 и ще се излъчва всеки петък.

Сериалът разказва за мечтите и успехите на млада жена, която успява да стане главен готвач в най-скъпия ресторант „Ла Сфера”. Героинята Ю-Гьон започва кариерата си като кухненски помощник и преминава през много трудности, унижения и сълзи, докато достигне до върха. Готвачът шеф Хьон – Ук е изучавал кулинарно изкуство в Италия и също извървява своя път, за да стане най-известният кулинарен майстор на италианска кухня в Корея. Любовта между двамата се развива странно и дори трудно. В сюжета са включени и съдбите на останалите готвачи и помощници в „Ла Сфера”.

Главната героиня в сериала е актрисата Гонг Хьон - Джин. За ролята си в „Паста” тя влиза в топ 10 на азиатските актьори за 2010. Участвала е в 29 филма и е спечелила 32 награди.
Чаровният кореец Лий Сон Гюн е не само талантлив актьор, но и певец. Участва в мюзикъли и клипове с известни корейски изпълнители. През 2010 г. печели наградата за най-добър актьор на международния фестивал „Лас Палмас де Гран Канария” в Испания. В „Паста” Лий играе главната мъжка роля - влюбения управител на ресторанта.
В сериала участва и красавицата Лий Ха – Ний, по-известна в западните медии като Хъни Лий. Актрисата има висше музикално образование. Тя представи Корея на конкурса Мис Вселена 2007 в Мексико. Младата актриса свири професионално на гаягъм /корейски струнен инструмент/, а най-престижната музикална фондация я нарича „гаягъм чудото”. Свирила е в 25 страни, включително и в „Карнеги Хол” в Ню Йорк. Развива благотворителна дейност към ЮНЕСКО. Любопитно е, че „Сладката Лий” притежава и 3-ти дан черен колан по таекуондо.
 
„Паста” е сериал за корейските нрави, душевност и мироглед. Образите и събитията са показани с много хумор и трогателна наивност. Продукцията се отличава и с оригинален саундтрак, който включва 16 специално създадени парчета от известни корейски изпълнители.




ИЗБРАНО