Футбол: супердербита през почивните дни по TV+ и Film+

20 септември 2011 | 17:34 Дачев
Най-интересното от испанската Примера Дивисион: Севиля – Валенсия и Барселона – Атлетико Мадрид; дерби от холандската Ередивизи: Аякс - Твенте
Само няколко дни след междинния кръг, испанската Примера Дивисион ("La Liga") продължава своята серия от хитови срещи. На 24-ти, 25-ти и 26-ти септември, TV+ и Film+ комбинирано излъчват всички дербита от следващия кръг, а Film+ HD ще направи почитателите на класния футбол съпричастни към всички срещи след 19:00 часа българско време.

Спортният уикенд на трите телевизии започва по TV+ на 24-ти, събота, с дербито между Севиля и Валенсия. Андалусийците, които в предния кръг се наложиха над Реал Сосиедад с 1:0, ще се изправят срещу лидерa във временното класиране на Ла Лига. От своя страна, отборът на Валенсия се качи на първото място след победа с 1:0 като гост на Спортинг Хихон в среща от четвъртия кръг. След победното попадение на Фредерик Кануте, Севиля със своите 7 точки се установиха на четвъртото място, което делят с испанския гранд Барселона.

Oтборът на Хосеп Гуардиола излиза за победа срещу Атлетико Мадрид в събота, 24-ти септември, от 23:00. Телевизията, която излъчва пряко от „Камп Ноу” е TV+, а истинските запалянковци ще могат да проследят срещата и с високо качество по Film+ HD. Най-добрият отбор в Европа ще домакинства на мадридския тим,който  е на девета позиция във временното класиране след разочароващо представяне срещу Осасуна и Валенсия.
Не пропускайте зрелищните битки в Примера Дивисион. Този уикенд, 24-ти – 26-ти септември.

Събота, 24.09.
19:00 Севиля – Валенсия (TV+)
19:00 Атлетик Клуб – Виляреал (Film+ HD)
21:00 Реал М – Райо Валекано (TV+ / Film+ HD)
23:00 Барселона – Атлетико М ( TV+ / Film+ HD)

Неделя, 25.09.
13:00 Майорка – Реал Сосиедад (TV+)
17:00 Леванте – Еспаньол (Film+)
19:00 Гранада – Осасуна (TV+ / Film+ HD)
21:00 Спортинг Хихон – Расинг (TV+ / Film+ HD)
23:00 Реал Сарагоса – Малага (TV+ / Film+ HD)
 
Понеделник, 26.09.
22:00 Хетафе – Реал Бетис (Film+)

* * * * * * * 

Холандското първенство по футбол Eredivisie вече седмица набира сила в ефира на телевизия Film+. На 24-ти септември, събота и 25-ти, неделя, предстоят следващите срещи от холандската висша лига.
В събота, 19:45, един от най-силните отбори в лигата – ПСВ ще играе срещу тринадесетия отбор във временното класиране – Рода. Отборът от Айндховен, в който играе и българския национал Станислав Манолев е на пета позиция със 6 точки, 3 победи и 2 загуби. След продължителна криза в Рода, холандският отбор се върна в средата на таблицата като постигна победа над Твенте с 1:2 преди броени дни. В предстоящата среща, тимът на Харм ван Велдховен има възможност да спечели важни точки срещу доста по-силния ПСВ и да затвърди позицията си.
Веднага след последния съдийски сигнал,  спортната програма на Film+ продължава с дербито Аякс - Твенте. Тимът от Еншеде с българския национал на вратата, преди дни прегази с 5:2 АДО Ден Хааг в мач от шестия кръг на холандския шампионат. Сблъсъкът между два от най-силните отбори в Ередивизи ще бъде зрелищен и ще се излъчи от 21:45 часа, 24-ти септември, събота.

Неделната програма на Film+ включва третата среща за седмицата от холандското първенство - АЗ Алкмаар срещу Фейенорд. С начален час 13:30, в неделя, 25-ти септември, вторият по резултат отбор във временното класиране АЗ Алкмаар ще се изправи в титанична битка срещу отборa от Ротердам.



ИЗБРАНО