„В неделя с…“ - финал на 3 юли

1 юли 2011 | 14:38 Дачев
„В неделя с”: Какъв беше изминалият тв сезон на БНТ?
Човек и добре да живее, трябва да гледа телевизия... Финалният епизод за този тв сезон на „В неделя с…“ на 3 юли започва точно в 11.00 часа. Една телевизия, един сезон събрани само в едно предаване.
В „Пресечна точка“ един до друг ще застанат опитът и младостта от екрана на Българската национална телевизия – Анахид Тачева, Любинка Нягулова, Мария Янакиева и Димитър Игнатиев заедно с Аделина Радева и Георги Любенов.
   
След  12.30 ч. гости в предаването ще бъдат хората, които направиха най-успешните формати на БНТ през годината. Гости ще бъдат водещите на „Денят започва с култура" - Андрей Захариев и Александра Гюзелева-Шани, режисьорът Ема Константинова и актрисата Гергана Плетньова след финала на кампанията „Малкото голямо четене”, режисьорът Николай Василев и социалния антрополог Харалан Александров за „Малки истории”, Добрина Чешмеджиева и Робърт Ковачев за успешния проект „Референдум”. Изпълниха ли си обещанията политиците, зрителите се разберат от водещите на политическото риалити „Обещанието” Евгения Атанасова-Тенева и Михаил Заимов. Как науката стана привлекателна, ще разкажат Петя Тетевенска, Мария Чернева и победителката в „Лаборатория за слава” Александрина Ал-Джасем. Денис Ризов и група „Ахат“ ще направят подробен анализ на шоуто „Денис и приятели“.

В навечерието на развръзката в предизвикалия фурор сериал „Под прикритие“ ще гостуват Димитър Митовски, Виктор Божинов, Ирена Милянкова и Захари Бахаров.

* * * * * * *

БНТ стана медиен партньор на честванията по случай  95-години Национален Военноисторически Музей. Тази година на 4 юли се навършват 95 години от създаването на музея; по случай юбилея, ще бъдат проведени поредица от инициативи под патронажа на г-жа Ирина Бокова – генерален директор на ЮНЕСКО.
В продължение на седмица зрителите на БНТ имаха възможността да гледат специални репортажи в „По света и у нас”, посветени на Националния Военноисторически Музей и неговата история от миналото до днес.
Честванията започват от днес, 1 юли, с официалното откриване на изложба “Лицата”, както и на съпътстващата конференция “Музеят и предизвикателствата на XXI век”, която ще продължи до 2 юли. Програмата ще завърши в навечерието на 3 юли с празничен концерт с участието на Миро, Калин Вельов, Атлас, Б.Т.Р., Торнадо, Трупата на Нешка Робева и Гвардейския представителен духов оркестър във външната експозиция на музея от 21.00 до 24.00 ч.



ИЗБРАНО