”Феномени” стартира в неделя по БНТ

21 април 2011 | 12:41 Дачев
Музикалното детско телевизионно състезание „ФЕНОМЕНИ” стартира в ефира на БНТ на 24-ти април. Предаването ще се излъчва всяка неделя сутрин от 10:00 ч.
„Феномени” е оригинален български тв формат. В него могат да  вземат участие деца от цялата страна на възраст до 16 години. Риалити форматът ще търси талантливи певци, танцьори и музиканти, които да изпълнят ролите в  пищния спектакъл - мюзикъл „ПИТЪР ПАН”. Той  ще бъде поставен от професионален екип - режисьор, вокален педагог и хореограф.

Мюзикълът ПИТЪР ПАН е създаден от известния британски автор на музикално-сценични произведения Пиърс Чатър Робинсън по прекрасния роман на Дж. М. Бари. Великолепната музика и песни превръщат произведението в най- популярния сценичен вариант на ПИТЪР ПАН. Мюзикълът е поставян с огромен успех над 70 пъти по целия свят. ФЕНОМЕНИ ще реализира произведението на Пиърс Чатър Робинсън за първи път в България.

Предаването „ФЕНОМЕНИ” ще разкрие пред младите зрители красотата на музиката и танца, ще проследи вълнението на малките изпълнители при първите срещи с публиката и професионалната оценка. Победителите ще участват в 90-минутния детски мюзикъл „Питър Пан", чиято премиера ще бъде представена както по БНТ, така и в един от големите софийски театри.
Децата - музиканти, спечелили конкурса ще сформират група „АКАГА ДЖУНИЪР” под ръководството на известната българска фюжън банда „АКАГА”. Съвместно те ще изпълнят музиката към мюзикъла.
 Журито ще бъде в състав: Зорница Петрова от балетна академия „Дива”, Роси Овчарова - музикален педагог и актриса, и Краси Куртев- музикант от група АКАГА. Те ще оценяват и напътстват състезателите в различните кръгове на шоуто.  

Мюзикълът ще бъде поставен от известната телевизионна, куклена и театрална режисьорка Бисерка Колевска. Декорите ще се проектират от отличния филмов и телевизионен сценограф Мирослав Маринов. Форматът ще направи зрителите свидетели на процеса при създаване на мюзикъла; освен репетициите на младите актьори с режисьора, хореографа и музикалния директор, те ще имат възможност да видят всичко, което се случва зад кулисите на един спектакъл - работата на сценографите, строеж на декори, изработване на костюми, гримьорски проби, сценично осветление.

Кастингите за участие продължават:
Велико Търново - Читалище "Надежда" от 9:30 часа сутринта:
•    за певци на 27 април
•    за танцьори на 28 април
•    за музиканти на 29 април
София - Национално музикално училище "Любомир Пипков" от 9:30 часа сутринта:
•    за певци на 2 май
•    за танцьори на 3 май
•    за музиканти на 4 май



ИЗБРАНО