БНТ: музикално детско състезание ”Феномени” - предстоящи кастинги

6 април 2011 | 17:26 Дачев
Музикалното детско телевизионно състезание ФЕНОМЕНИ е оригинален български тв формат. Предаването ще се излъчва всяка неделя сутрин от 10 часа по БНТ1 от 24 април 2011 г. В него взимат участие само деца на възраст до 16 години, които могат да пеят, танцуват или свирят.

Победителите в конкурса ще вземат участие в 90-минутен детски мюзикъл "ПИТЪР ПАН", поставен от професионален екип - режисьор, вокален педагог и хореограф. Премиерата ще се състои както по телевизията, така и в голям софийски театър. Децата-музиканти, спечелили конкурса, ще сформират група "АКАГА ДЖУНИЪР" под ръководството на известната българска фюжън банда АКАГА. Съвместно те ще изпълнят музиката към мюзикъла.
Жури в състав Зорница Петрова от балетна академия „Дива", Роси Овчарова - музикален педагог и Краси Куртев - музикант от група АКАГА, ще оценяват и напътстват състезателите в различните кръгове на шоуто. Кастингите за участие ще се проведат в градовете Бургас, Варна, Русе, Пловдив и София.

Ще станем свидетели на процеса по създаване на мюзикъла Питър Пан. Освен репетициите на актьорите с режисьора, хореографа и музикалния директор, зрителите ще имат възможност да видят всичко, което се случва зад кулисите на един спектакъл - работата на художниците по сценография и костюми, строеж на декори, реквизит, изработване на костюми, гримьорски проби, сценично осветление.
Във финала на проекта зрителите ще имат възможност да видят готовия спектакъл. Това предаване ще бъде с по-голяма продължителност - двучасов модул, излъчван на живо от голяма театрална зала в прайм тайм. На спектакъла ще бъдат поканени най-ярките представители на българската музикална и театрална сцена, както и известни гости от всички области на обществото ни.

Форматът ФЕНОМЕНИ освен забавлението и смеха, които ще донесе на зрителите, може да се превърне в стартова площадка за скрити актьорски дарования, да открие за зрителите нови лица, да изведе в светлините на прожекторите бъдещи звезди на театралната сцена и екрана. След излъчването на мюзикъла по БНТ предвиждаме да направим серия представления на сцената на голям Софийски театър, както и турне в градовете, където се провеждат кастингите.
Сайт на предаването: www.fenomeni.actualno.com

Предстоящи кастинги за участие:
Варна - Куклен театър Варна от 8.30 часа сутринта:
∙ за певци на 7 април
∙ за танцьори на 8 април
∙ за музиканти на 9 април

Русе - Държавна опера Русе от 8.30 часа сутринта:
∙ за певци на 13 април
∙ за танцьори на 14 април
∙ за музиканти на 15 април

Пловдив
- Военен клуб (дома на армията) от 8.30 часа сутринта:
∙ за певци на 18 април
∙ за танцьори на 19 април
∙ за музиканти на 20 април

Велико Търново
∙ за певци на 27 април
∙ за танцьори на 28 април
∙ за музиканти на 29 април

София - Национален дворец на децата от 8.30 часа сутринта:
∙ за певци на 2 май
∙ за танцьори на 3 май
∙ за музиканти на 4 май

Кастингът е за соло изпълнители и не се допускат ансамблови изпълнения.
Кандидатите, които имат способности в повече от една област (пеене, танц, свирене), избират тази област, в която са най-силни за явяване в първия кръг на кастинга. Ако преминат в следващ кръг, ще имат възможност да демонстрират и другите си умения.

І кръг
∙ За певците:
Кандидатите се явяват с песен в свободен жанр с продължителност 3-4 минути. Кандидатите могат да ползват сингбек (инструментален съпровод), който трябва да си донесат на CD или флаш-памет.
∙ За танцьорите:
Кандидатите се явяват с танц по свой избор с продължителност около 3 минути. Кандидатите могат да ползват музикален съпровод, който трябва да си донесат на CD или флаш-памет.
∙ За музикантите:
Кандидатите изпълняват музикална пиеса в свободен жанр. Организаторите на кастинга осигуряват усилватели за електрически инструменти и клавишен инструмент. Други музикални инструменти кандидатите трябва да носят със себе си.

ІІ кръг
∙ Класираните за втори кръг певци трябва да подготвят танц.
∙ Класираните за втори кръг танцьори трябва да подготвят песен.
∙ Класираните за втори кръг музиканти трябва да подготвят нова музикална пиеса.

Подходящото сценично облекло е предимство.
Всички въпроси задавайте на e-mail: fenomeni@cinemaq.bg
или на телефони: 0887 611660 и 0886 711755.



ИЗБРАНО